Eroii, vai de ei!

Ca să vezi cât de viermănoasă e o societate, uită-te nu doar la cine o conduce. Uită-te și la cine protestează. Verifică-i eroii, martirii, oamenii care o desfid plecând de la niște principii de la care nu se abat. Pe cine avem noi, în ultima vreme? Pe învățătoarea din Caracal și pe electricianul de la TVR. Ambii au apelat la forme extreme de protest. Prima la greva foamei prelungită, al doilea a sărit de la balconul parlamentului ca răspuns la tăierile salariale la care-l supusese guvernul Boc. De prima ne-am lămurit. Doamna Cristiana ”care este” Anghel s-a ales în Parlament, a luat bani de la Antena 3 și a stabilit un fel de record, cred, pentru timpul scurt în care a intrat în atenția diferitor organe ale statului, acuzată fiind de trafic de influență, conflict de interese și alte prostii de acest gen.

Mai noi, și Adrian Sobaru a intrat în greva foamei. Pe lângă faptul că Adrian Sobaru are un copil bolnav, ceea ce e perfect adevărat, unul pe care se decisese să-l lase singur cu maică-sa să se descurce pentru că el voia să se sinucidă în direct la televizor, ceea ce e la fel de adevărat, nu schimbă anumite lucruri care trebuie spuse despre domnul Sobaru. În primul rând, în ciuda vastei experiențe cu care se laudă, este un incompetent. La testele date de TVR pentru trierea angajaților care să rămână în posturi sau să fie disponibilizați, a obținut un lamentabil 4,2 din 10. N-a fost dat afară, totuși, deoarece este sub protecția unei decizii care favorizează foștii lideri sindicali în astfel de situații, iar domnul Sobaru a fost lider sindical, precizează însuși președintele TVR. Dar incompetența profesională nu l-a împiedicat să fantasmeze la recunoaștere publică. Sobaru a încercat și să candideze independent la alegerile parlamentare, dar n-a obținut nici numărul de semnături, nici banii necesari. Mai mult, pagina sa de ”vedetă” de Facebook, intitulată, cum altfel?, ”Adrian Sobaru – EROU” a adunat 428 de like-uri. Victimă a manipulării Antena 3, bietul om sărac cu duhul chiar s-a crezut erou, vedetă, lider popular. A aflat rapid că nu era. Era doar un fraier care a fost la un pas să-și lase familia neajutorată pe drumuri.

Acum, Adrian Sobaru a revenit la televiziuni. E nervos, scârbit, dezamăgit de oameni în general și de oamenii din USL în special. Ar fi vrut și el, după modelul învățătoarei din Caracal, un loc călduț pe listele USL-ului, la niște alegeri pe care și o marmotă le-ar fi câștigat, presupunând că ar fi candidat din partea alianței. Dar USL-ul nu l-a vrut, iar acum Adrian Sobaru se declară la un pas să plece din țara care nu îl merită, cu durere în suflet. Din sufletele noastre reci, îi urăm călătorie sprâncenată. Sper că ne înțelegi, domnule Sobaru. Cum să ne pară rău de un om refuzat până și de USL?

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: