Escaladează al doilea munte al lumii pentru Pandurii

Numele clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu va ajunge în vârful lumii... la propriu! George Dijmărescu este fan al echipei Pandurii, urmărind atent parcursul de senzaţie al echipei din Europa League.

Un alpinist român originar din Turcineşti şi stabilit în Statele Unite ale Americii de peste 20 de ani, George Dijmărescu, s-a oferit să ducă materiale cu însemnele pandurilor pe muntele K2, al doilea versant din lume ca înălţime, 8.611 metri, după Everest, transmite CS Pandurii. Materialele cu însemnele pandurilor vor ajunge la George Dijmărescu în Hartford, Conneticut, localitate aflată la 250 de kilometri de New York, prin intermediul lui Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Dijmărescu plănuieşte pentru luna mai o expediţie pe K2, considerat "Muntele Sălbatic" deoarece este foarte greu de escaladat. Alpinistul din Turcineşti a mai ajuns însă de două ori în vârful K2 iar acum vrea să devină primul om din istorie care reuşeşte acest lucru pentru a treia oară. Dijmărescu a mai escaladat de cinci ori şi muntele Everest, acoperişul lumii.

302 - oameni au escaladat muntele K2 în istorie, număr mult mai mic faţă de cei 2.700 care au reuşit să urce pe Everest.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: