Eşec la Focşani pentru baschetbalişti, Roşu a refuzat să joace

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu au fost învinşi la Focşani în meciul din etapa a doua a Ligii Naţionale de baschet masculin. La acest meci, antrenorul Claudiu Alionescu nu s-a putut baza pe Adrian Roşu, şeful său de la secţia de baschet a CSM făcând deplasarea doar în calitate de conducător al delegaţiei şi refuzând să intre pe teren.

CSM Focșani a învins pentru a doua oară echipa CSM Târgu-Jiu, scor 76-59 (22-20, 19-16, 17-12, 18-11). Dacă primul eşec în faţa CSM Focşani a fost înregistrat de gorjeni în meciul tur de la Focşani din Cupa României, acest al doilea eşec este contabilizat în etapa a doua a campionatului. 

Între  timp, cei de la CSM Târgu Jiu au trecut de CSM Focşani în meciul retur din cupă de la Târgu Jiu, dar nu au reuşit să învingă la o diferenţă de 15  punte  care  le asigura şi calificarea.

Astfel, formaţia care eliminase echipa CSM din cupă s-a impus cu 76-59, câştigând toate sferturile partidei, 22-20, 19-16, 17-12, 18-11.

Dacă la precedentul meci cu CSM Focşani, antrenorul Claudiu Alionescu l-a  avut pe teren pe Adi Roşu, de această dată şeful secţiei de baschet a CSM a ales  să nu mai intre  pe parchet, aşa cum și declarase anterior acestui meci, pentru că nu s-a rezolvat încă problema pe care a  ridicat-o conducerii  clubului. Roşu are contract cu clubul gorjean doar ca membru în conducerea acestuia, dar nu şi ca jucător,  fiind făcute eforturi de a se găsi alte surse de  finanţare pentru a-l putea plăti şi ca jucător.

Pentru echipa CSM, Alex Berca a reuşit 12 puncte la acest meci, iar Camil Berculescu 10, ei fiind cei mai buni marcatori ai gorjenilor. Jovan Djurasevic şi Ors Kilyen au reuşit câte 8 puncte, Ioan Borşa şi Alin Andrieş câte 7, Andrei Gheorghe şi Răzvan Bratoloveanu câte 6, iar pivotul american Rick Curry, cu doar 13 minute pe parchet, a reuşit 1 punct.

Cel mai bun marcator al meciului a fost unul dintre americanii celor  de  la Focşani, Michaels Cornelius, cu 19 puncte şi 10 recuperări.

Baschetbaliştii CSM Târgu Jiu au reluat deja  pregătirea, fără Adrian Roşu, în vederea următorului meci care va fi programat pe teren propriu vineri, 25 octombrie, cu începere de la ora  20:00. Meciul cu Athletic Constanţa era programat sâmbătă, dar a fost devansat la cererea echipei vizitatoare care are un eveniment deosebit programat pentru sâmbătă, căsătoria unuia dintre jucători.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: