Nume mari ale fotbalului românesc la inaugurarea stadionului

Mircea Lucescu, Mircea Sandu, Răzvan Burleanu, Valeriu Argăseală, Cornel Dinu sau Victor Piţurcă sunt câteva dintre celebrităţile din fotbalul românesc care sunt aşteptate vineri la inaugurarea stadionului din Târgu Jiu. La finalul acestei săptămâni, vineri 25 octombrie, toţi cei care doresc să ia parte la un eveniment istoric sunt aşteptaţi la festivitatea de inaugurare a stadionului.

Seria  lungă de aşteptări şi amânări s-a încheiat atât pentru cei care vor să folosească stadionul din Târgu Jiu, fotbalişti, atleţi sau pur şi simplu oameni care vor să alerge pentru sănătatea lor dar şi pentru suporterii echipei Pandurii, cei care aşteptau de ani de zile să vadă echipa înapoi acasă. Stadionul, care a costat aproximativ 30 de milioane de euro, a fost predat Primăriei Târgu Jiu şi deja a fost omologat de Pandurii Târgu Jiu pentru meciurile din Liga 2. Arena ultramodernă va fi inaugurată oficial la sfârşitul acestei săptămâni cu meciul de Liga 2 între Pandurii şi Universitatea Cluj. Înainte însă de jocul oficial al pandurilor, Primăria Târgu Jiu pregăteşte o surpriză şi pentru foştii „panduri” şi pentru suporterii de fotbal în general, aducând la meciul amical de inaugurare o serie de mari nume ale fotbalului româneasc dar şi ale fotbalului gorjean.Nu numai foştii fotbalişti  au fost invitaţi ci şi conducători din această zonă.
Câteva dintre marile personalităţi ale fotbalului românesc invitate la acest eveniment sunt Mircea Lucescu, Mircea Sandu, Răzvan Burleanu, Valeriu Argăseală, Cornel Dinu sau Victor Piţurcă. Foarte mulţi oameni de fotbal, antrenori sau conducători de club care veneau la Târgu Jiu cu ocazia meciurilor echipei Pandurii, au vorbit, pe parcursul ultimilor trei  ani, de acest stadion ca despre un muzeu care era permanent închis, ştiut fiind că acest obiectiv avea ca termen de predare către comunitate anul 2016. „Încărcăm să invităm pe toată lumea din fotbal, pentru că avem ce arăta. De data aceasta Târgu Jiul şi judeţul Gorj, trebuie să iese în evidenţă, printr-un astfel de obiectiv, care este, din punctul meu de vedere, un etalon pentru sportul românesc. Toţi cei care au avut ocazia să vadă arena din Târgu Jiu sunt foarte încântaţi. Modul în care a fost conceput stadionul şi arhitectura acestei arene, ne pun  pe  o poziţie foarte bună în eventualitatea organizării unor competiţii de nivel internaţional. Am dorit să aducem la Târgu Jiu foarte  multe personalităţi din sport, care, ulterior, să ne poată susţine să organizăm astfel  de competiţii”, a precizat primarul Marcel Romanescu la Gorj  Tv, vorbind despre arena care va fi clasificată la patru stele şi va putea găzdui chiar şi meciuri din semifinalele Europa League. Stadionul din Târgu Jiu are peste 12.000 de locuri şi va putea găzdui şi competiţii internaţionale de fotbal, după ce va fi omologat în acest sens de reprezentanţii UEFA.

Aproximativ trei ani au avut  de aşteptat  gorjenii să poată intra în sfârşit în  noul stadion din Târgu Jiu, edificiu care s-a  ridicat  încă din 2016 dar care a stat închis până în 2019. 

Vizualizări: 1,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: