Eşec pentru ACS Târgu Jiu cu ultima clasată

ACS Târgu Jiu nu a reuşit să se impună în meciul decisiv cu CSM Miercurea Ciuc, disputat sâmbătă, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, în faţa a aproximativ 900 de spectatori. Scorul final a fost 78-87, dar meciul a fost în pericol de a nu se mai disputa pentru că ambulanţa a ajuns la sală după 15 minute de la ora de start a jocului.

Problemele se ţin lanţ la echipa de baschet ACS Târgu Jiu, care a fost la un pas de a pierde meciul cu Miercurea Ciuc, fără să mai intre pe teren. După ce a revenit cu greu la Sala Sporturilor, unde existau restanţe la plata chiriei, sâmbătă seara meciul restanţă a fost la un pas de a nu se mai disputa. Pentru că oficialii clubului nu au efectuat mai multe plăţi pentru ambulanţele închiriate la meciurile oficiale, ambulanţa obligatorie la fiecare joc nu a mai sosit la sală la ora la care era programat jocul.

După mai multe demersuri făcute de conducere, ambulanţa a sosit după 15 minute de la ora de start, dar atunci oaspeţii au fost greu de convins să mai iese pe teren.

Cei de la CSM Miercurea Ciuc ar fi fost mulţumiţi cu o victorie la „masa verde”, care se întrevedea după întârzierea ambulanţei,  dar sala aproape plină de suporteri i-a făcut să se răzgândească, revenirea pe teren fiind aplaudată de suporterii celor de la ACS. Până la urmă meciul s-a disputat dar gorjenii, deşi favoriţi, au pierdut meciul, scor 78 - 87, pe sferturi  24 – 24, 13 – 19, 21 – 11 şi 20 – 33.

La un pas de a pierde la masa verde, ambulanţa a întârziat

Şicanaţi şi stresaţi cu antrenamentele pe la diferite săli şi la ore inadmisibile pentru pregătire, aflaţi la un pas de a nu mai disputa meciul cu Miercurea Ciuc, baschetbaliştii nu s-au mai conecta la importanţa partidei cu ultima clasată şi au clacat pe teren propriu, în faţa celei mai numeroase audienţe pe care au avut-o până acum la Sala Sporturilor, aproximativ 900 de spectatori.

Pentru Miercurea Ciuc meciul era de care pe care, de aceea ciucanii s-au dăruit exemplar şi au reuşit o victorie.

Practic nu mai aveau nici o şansă la calificare dacă nu învingeau la Târgu Jiu. „Era ultima şansă pentru ei dacă obţineau o victorie în acest meci. În acelaşi timp, vreau să le mulţumesc că au dat dovadă de un fair-play deosebit, au acceptat să joace acest meci, cu toate că puteau să-l câştige la masa verde”, a spus după meci antrenorul gorjenilor, Claudiu Alionescu criticând în acelaşi timp întârzierea ambulanţei: „Este inadmisibil cum nu s-a putut găsi o salvare care să ajungă la timp şi astfel, dacă ei decideau să nu joace, noi puteam practic să pierdem încă o victorie, prin forfait, şi am fi pierdut şi punctul de prezentare. Încă o dată, vreau să le mulţumesc, dar asta reflectă exact realitatea, ce se întâmplă în acest moment în jurul echipei”.

Joc fluctuant, au câştigat doar sfertul trei

ACS nu a găsit ritmul bun de joc din precedenta etapă, când, deşi a pierdut, a făcut-o după un joc extraordinar de bun. De această dată, în faţa a 900 de susţinători, care au avut răbdare o jumătate de oră să aştepte startul meciului, gorjenii nu s-au impus decât în sfertul trei.

Alionescu a precizat că jocul elevilor săi a fost unul fluctuant, dar pe final de meci ACS a pierdut practic meciul prin lipsa de concentrare: „În ceea ce priveşte meciul, a fost unul fluctuant. Am început destul de slab, am revenit, am reuşit chiar să preluăm conducerea în sfertul al treilea. La începutul sfertului patru ne-am pierdut puţin concentrarea, diferenţa de puncte acolo s-a făcut, pe final de meci, când am primit 33 de puncte, ceea ce este destul de mult. Per ansamblu a fost un meci destul de slab făcut de noi, zic eu, în apărare şi, de asemenea şi în atac, pentru că am avut doar 4 marcatori. Înfrângerea aceasta ne costă, însă suntem totuşi la mâna noastră. Mai avem trei victorii în faţa lor şi o victorie în faţa celor de la Rapid. Mai sunt şase meciuri de disputat şi încă se joacă calificarea în acest moment”.

La finalul săptămânii viitoare, ACS Târgu Jiu va avea un alt meci important, cel cu Rapid Bucureşti, programat sâmbătă, 2 martie.

Galerie foto



Vizualizări: 637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: