Eşec şi victorie pentru Pandurii în primele două amicale

După ţeapa încasată de la Arsenal Kiev, pandurii lui Grigoraş au reuşit să dispute şi primele amicale în stagiul din Austria. Gorjenii au luat bătaie de la Kryvbas Krivoi Rog cu 2 la 0 şi au învins austriecii de liga secundă de la SV Horn cu 4 la 0. Al treilea test s-a jucat aseară cu ungurii de la Kecskemet.

Pandurii – Kryvbas Krivoi Rog             0-2 (pauză 0-1)

Pandurii:Mingote (Lazar) – Ungurușan (Băcilă), Rusu, Mamele (Rada), Vlad – Nistor, Ignea (Cojoc), Răduț (Ibeh) – Grigoraș (Lupu), Matulevicius, Maxim (Cristea).

A revenit Băcilă

Primul amical al gorjenilor în Austria a fost contra echipei de pe locul 10 din Ucraina, Kryvbas Krvoi Rog. Grigoraş a început meciul cu o formulă apropiată cu cea pe care o va trimite pe teren în prima etapă, contra celor de la U Cluj. Au lipsit doar Viera şi Voiculeţ. Primul pentru că încă aşteaptă viza de Austria (e aşteptat să ajungă abia azi alături de restul colegilor) iar al doilea din cauza unei accidentări. Voiculeţ oricum nu va putea juca în meciul cu U Cluj din cauza unei suspendări. Ignea a fost preferatul lui Grigoraş pe postul lăsat liber de Pintilii iar dublura acestuia a fost Cojoc, sosit în această vară de la Galaţi. Trupa lui Grigoraş a încasat primul gol înainte de pauză iar ucrainenii şi-au dublat avantajul cu câteva minute înainte de final. Rezultatul a fost însă mai puţin important. Meciul a fost unul emoţionant pentru Cosmin Băcilă care a revenit la joc după o pauză de aproape 10 luni! Băcilă e acum refăcut complet după cumplita accidentare suferită în septembrie anul trecut, dublă fractură de tibie şi peroneu în meciul cu Steaua de la Ploieşti. Băcilă a intrat în repriza a doua în locul lui Unguruşan şi a jucat fundaş dreapta.

S-au distrat cu gazdele

Pentru al doilea joc de verificare, Grigoraş a preferat un adversar mai slab. Austriecii de la Horn tocmai au promovat din liga a III-a şi nu aveau cum să le pună probleme pandurilor. Grigoraş nu a apelat la prea multe improvizaţii nici în acest meci la echipa de start dar l-a testat pe francezul Karim, un atacant sosit în probe. Acesta a jucat tot meciul dar Grigoraş nu s-a lămurit încă în privinţa sa aşa că-l va mai vedea la lucru câteva zile. Gorjenii au câştigat la pas testul cu Horn. Au marcat de 4 ori prin Ibeh, Lemnaru şi  Maxim şi au mai ratat alte ocazii mari. Aseară, trupa lui Grigoraş a jucat al treilea amical din Austria, contra ungurilor de la Kecskemet. Ultimele două teste vor fi cele cu Levski Sofia şi Sigma Olomouc.

Pandurii Târgu Jiu – SV Horn (Austria, liga a II-a)                   4-0 (1-0)

Au înscris: Ibeh (min. 15), Lemnaru (60’ şi 74’), Maxim (88’).

Pandurii: Lazar (Horvat) – Unguruşan (Grigoraș), Rusu, Mamele (Rada), Vlad – Răduţ (Lupu), Nistor (Ignea), Maxim – Karim, Matulevicius (Lemnaru), Ibeh (Cristea). 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: