Etăgan: „Am fost forţaţi să semnăm contractul de muncă”

Sindicatele din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) s-au mulţumit să semneze contractele de muncă pe 2012, deşi nu le aduceau nicio creştere salarială. Reprezentanţii USMO spun că au fost forţaţi să semneze contractele pentru că nu exista contract pe anul viitor aşa că şi-au călcat pe promisiuni şi şi-au dat acceptul ca minerii să muncească şi anul viitor cu aceleaşi drepturi ca în 2011.

Gheorghe Etăgan, secretarul general al Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO), spune că a fost o minune că s-a reuşit şi păstrarea actualelor drepturi. Speră însă la o nouă negociere în primul trimestru al anului viitor dacă va fi producţie suplimentară. ”Am păstrat drepturile din anul precedent pentru că nu am avut creştere de venituri în 2012, producţia este aceeaşi şi anul viitor şi nu am avut cu ce justifica creşterile”, a declarat Gheorghe Etăgan, secretarul general al USMO.

Condiţii

Sindicalistul a ţinut însă să precizeze că au semnat noul contract doar cu o condiţie. ”În cazul în care se vor finaliza contractele cu toţi beneficiarii noştri şi va fi producţie suplimentară vom negocia o creştere în trimestrul I al anului 2012. În momentul de faţă noi nu avem 100% contracte şi nici buget aprobat de Ministerul Economiei”, a declarat Etăgan. Acesta a confirmat şi faptul că cei mai mulţi lideri de sindicat şi-au dat acceptul în speranţa că cel târziu până în luna martie a anului viitor CE Oltenia va deveni funcţional. ”Am fost forţaţi să semnăm contractul de muncă în aceste condiţii pentru că nu aveam contract. În al doilea rând, în condiţiile în care se înfiinţează CEO vor fi alte venituri şi atunci ne vom aşeza din nou la masa negocierilor”, a adăugat Gheorghe Etăgan.

CONTRACT

Sindicatele din minerit au semnat contractul de muncă fără să obţină mari beneficii pentru mineri. Singurul este acela că SNLO va plăti mai mulţi bani agenţiilor de turism, biletele de concediu ale minerilor fiind decontate 70 la sută.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: