Etăgan cere audienţă la premierul Ponta

Liderul de sindicat Gheorghe Etăgan a declarat ieri, înainte de a intra la şedinţa cu ministrul Constantin Niţă, că doreşte o întâlnire cu premierul Victor Ponta deoarece „s-a ajuns prea departe“.

Acesta a declarat că între administraţie şi sindicate a mai fost dialog doar la ultima vizită a ministrului. „După întâlnirea precedentă dialogul între noi şi conducerea CE Oltenia este inexistentă, este zero. După ce am încheiat CCM dialogul s-a rupt. Sper ca de această dată să avem un dialog instituţional şi cu domnul ministru“, a declarat Etăgan. „Noi cu sindicatele ne-am înţeles întotdeauna. Chiar am avut câteva întâlniri în ultima vreme“, a răspuns directorul din CEO Aurel Medinţu.

Etăgan insistă că doar o discuţie cu Victor Ponta poate rezolva problemele dintre sindicate şi administraţie. „Părerea mea, personală, este ca săptămâna viitoare să cerem o întâlnire cu premierul României pentru că s-a ajuns prea departe şi actuala conducere în loc să se preocupe de investiţii pentru că sunt circuite de benzi dărâmate, benzi transportoare cârpite, nu este nici banala bandă izolatoare. Electricienii din cariere sunt nevoiţi să cumpere şi bandă izoleră“, a spus Etăgan.

Ministrul delegat al energiei a declarat că sindicaliştii nu au motiv să ceară audienţă la premier, deoarece au serviciu, iar salariile se dau la timp. „Ce problemă au sindicatele de aici pentru a ajunge la primul ministru? Au loc de muncă. Salariile sunt plătite la zi, CCM este respectat, atunci care sunt problemele?“, a declarat ministrul Niţă.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: