Evazionist din afaceri cu cereale

Administratorul şi lucrătorul gestionar ai unei firme, sunt suspectaţi de poliţiştii din Tismana, de evaziune fiscală. În data de 19.01.2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Tismana au stabilit că V.V., de 55 ani, administrator al unei societăţi comerciale cu punct de lucru în localitate, nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile ale firmei, veniturile obţinute din vânzarea de cereale, făină şi produse cerealiere, în cuantum de 30.000 lei.

Pe parcursul verificărilor efectuate, poliţiştii au găsit documente şi înscrisuri extracontabile şi monetare, dar şi bonuri fiscale, din care rezulta faptul că administratorul magazinului, în complicitate cu lucrătorul gestionar, nu tastau pe casa de marcat fiscală decât jumătate din veniturile obţinute zilnic, în scopul de a nu înregistra în totalitate sumele rezultate din comercializarea mărfurilor.

În acest caz, poliţiştii au constituit un dosar penal, în care administratorul firmei este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, iar lucrătorul gestionar, pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Cercetările continuă pentru stabilirea prejudiciului cauzat astfel bugetului consolidat al statului şi documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor.

La aceeaşi dată, având în vedere activităţile comerciale ilicite constatate, poliţiştii au sesizat Garda Financiară - Secţia Judeţeană Gorj. Cu această ocazie, administratorul firmei a fost sancţionat pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, actualizată, cu amendă în cuantum de 8.000 lei. De asemenea, a fost confiscată suma de 943 lei care nu a putut fi justificată prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale şi dispusă măsura suspendării punctului de lucru din Tismana, pe o perioadă de trei luni.

Biroul de presă al IPJ Gori

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: