Evazionistul din Târgoviște nu scapă de cătușe

Omul de afaceri Petru Blanda, din județul Dâmbovița, nu scapă de cătușele pe care le-a primit în septembrie de la anchetatorii gorjeni, ieri Tribunalul Gorj prelungind mandatul de arestare preventivă a acestuia. Instanța a  mai decis și respingerea unei solicitări pe care firma lui Petru Blanda, prin lichidatorul judiciar, a formulat-o pentru a fi ridicat sechestrul asigurator de pe un teren aflat în comuna Cornu, din Prahova, localitate în care au proprietăți inclusiv Adrian Năstase, dar și Victor Ponta și soția sa Daciana Sârbu, terenul în cauză nefiind deloc unul mic.

„Respinge contestaţia formulată de SC ECPROD SA Tg Jiu prin lichidator judiciar INSOL INDUSTRY IPURL, reprezentat legal de Tudosie Maria, împotriva măsurii asigurătorii a sechestrului, dispusă prin ordonanţa nr. 413/P/2013 din 04.12.2014, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, asupra bunului imobil menţionat la punctul 27 din ordonanţă, teren intravilan cu suprafaţa de 3303 mp. şi construcţia de pe acest teren (locuinţă), situat în comuna Cornu, sat Cornu de Sus, str. Sinaii, nr. 337A, pct. „La Moară”, judeţul Prahova, cu număr cadastral nr. 584, carte funciară nr. 22181, provenită din conversia cărţii funciare 412. În baza art. 275 alin. (2) C.pr.pen. obligă contestatoarea la 350 lei cheltuieli judiciare către stat”, au decis magistrații.

Petru Blanda e acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, el înființând diferite firme la Târgoviște și Târgu Jiu care și-au emis facturi fictive unora altora, afaceristul dorind să își reducă astfel contribuțiile pe care le avea la Fisc. În urmă cu câțiva ani Blanda a fost implicat într-un alt dosar de evaziune fiscală, în care a cerut protecția unei judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Maria David a fost prinsă de DNA în timp ce lua 200.000 de euro de la afacerist pentru a-i obține o sentință favorabilă în dosarul aflat pe rolul instanțelor de la Ploiești, după acel episod Blanda reorientându-și afacerile spre Gorj.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: