Şova riscă arestarea! Şpagă din contracte cu CET Govora!

Senatorul PSD Dan Şova este implicat într-un nou dosar penal legat de contracte de consultanţă juridică. De această dată este vorba despre contracte încheiate cu CET Govora prin directorul Mihai Bălan. Potrivit DNA, Şova a intermediat unei case de avocatură, denunţător în acest dosar, un contract la CET Govora de 10.000 de euro pe lună. Înţelegerea era că din aceşti bani, Şova primeşte 5.000 de euro lunar. În total, în perioada 2011-2014 a încasat 100.000 de euro. Directorul CET Govora Mihai Bălan a fost reţinut, iar procurorii cer şi arestarea senatorului.

Dan Şova este judecat în dosarul Rovinari - Turceni alături de Victor Ponta, Laurenţiu Ciurel, Octavian Graure şi Dumitru Cristea, prejudiciul adus CEO fiind de 5 milioane de euro. În acest nou dosar, Şova este acuzat de trafic de influenţă. El l-a convins pe directorul CET Govora Mihai Bălan să încheie un contract de servicii juridice cu o casă de avocatură, pentru 10.000 de euro pe lună. Din cei 10.000 de euro, Şova primea 5.000 de euro.

Potrivit DNA, în octombrie 2011 - iulie 2014, „Şova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună“. Pentru acest serviciu, Şova percepea de la denunţător 5.000 de euro. Inculpatul Şova a încasat de la societatea de avocaţi suma totală de 60.000 euro. Banii erau încasaţi în numerar, în fiecare lună, prin intermediar, la puţin timp după ce societatea de avocaţi încasa banii de la CET Govora.

Contractul a fost în vigoare în 2011-2012 după care a fost reluat în 2013, atunci când a revenit pe funcţie Mihai Bălan. Drept urmare, Şova a mai încasat 40.000 de euro. Potrivit DNA, cu şpaga de la casa de avocatură, Şova şi-a achitat un apartament în Bucureşti. Directorul de la Govora, Mihai Bălan, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii au cerut 30 de zile de arest deoarece a plătit contractele de consultanţă juridică, cu încălcarea legii, producând societăţii o pagubă de 1.301.410 lei. Mihai Bălan este cel despre care se zvonea acum câteva luni că va prelua CE Oltenia. DNA a cerut senatului avizarea reţinerii şi arestării lui Şova.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: