Copil de 12 ani, bătut cu bestialitate de soră şi tată

Un copil în vârstă de 12 ani din Drăguţeşti a trăit clipe de coşmar chiar în sânul familiei. Timp de două zile, băiatul a fost bătut cu parul şi ars cu vătraiul încins la sobă de către sora sa, mai mare cu 11 ani. Corecţia a fost continuată de către tată care i-a aplicat copilului nenumărate lovituri cu catarama de la curea, chiar peste arsurile şi rănile cauzate de către sora lui mai mare. Deşi abia se mai putea ţine pe picioare, copilul a mers la şcoală, însă starea sa jalnică a atras atenţia profesorilor. Printre suspine, băiatul a povestit cadrelor didactice că fusese bătut din cauza unor note mici. Cazul a ajuns în atenţia poliţiei după ce profesorii au sesizat asistenţii sociali din cadrul Primăriei Drăguţeşti. Surprinzător, agresorii sunt liberi.

Trancău Alexandru este elev în clasa a VI-a, iar miercuri dimineaţa a mers la şcoală plin de lovituri. Deşi încerca să-şi ascundă semnele sub haine groase, copilul abia se ţinea pe picioare. Starea băiatului a fost observată de către profesoara de sport. „Am văzut pe gâtul copilului nişte pete mari şi roşii. Iniţial, am crezut că ceilalţi colegi l-au murdărit cu acuarele, Alexandru fiind un copil foarte liniştit. L-am chemat în sala de sport cu gândul de a-l pune să se spele, însă copilul a început să plângă, spunându-mi că a fost bătut. Când şi-a ridicat căciuliţa am observat că avea lovituri pe tot capul, pe frunte, pe urechi, urechile le avea măcinate exact cum arată carnea bătută pentru şniţele. Când şi-a ridicat flanelul am văzut că nu exista loc fără lovituri, nici măcar cât a putea pune un deget. Era bătut pe mâini, pe degete, era ceva de nedescris. Colegii mei, bărbaţi, şi angajaţii de la primărie nu au putut suporta imaginea aceea. Scenele din filmele de groază nu se puteau compara cu acest copil. Nu ştiu cum a mai putut acest băieţel să se mai ţină pe picioare, mai ales că este un copil mic de statură şi foarte slăbuţ”, a declarat Doina Georgescu, profesorul de educaţie fizică şi sport.

Alexandru a povestit profesorilor că a fost bătut de sora sa mai mare cu nişte blăni şi cu vătraiul de la sobă până la miezul nopţii, iar când s-a luminat afară bătaia a fost continuată de către tatăl său, cu catarama de la curea. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Drăguţeşti, mama lui Alexandru este plecată la muncă în străinătate, iar tatăl are viciul alcoolului. „Am aflat drama acestui copil. Băiatul locuieşte cu tatăl, iar sora lui mai mare este căsătorită, nu locuieşte în aceeaşi casă cu ei, dar vine periodic în vizită. Mama este plecată la muncă în străinătate. Este o situaţie foarte gravă, copilul a fost bătut cu bestialitate”, a declarat Irinel Ungureanu, primarul interimar al comunei Drăguţeşti.

Copilul, adus în centrul DGASPC

Alexandru Trancău a fost adus miercuri după-amiază în Centrul de primire minori din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, iar ieri a participat la prima şedinţă de consiliere psihologică. „Profesorii au observat că băiatul are nişte echimoze pe faţă şi au anunţat primăria, iar dânşii poliţia. Din discuţiile purtate până în momentul de faţă, am înţeles că sora lui, Adelina Predescu, l-a bătut în continuu de două zile, iar tatăl său l-a bătut şi el în dimineaţa zilei de miercuri. Copilul spune că a fost bătut din cauză că a rămas corigent la franceză şi că s-ar fi certat cu colegii săi. Nu ştim care e motivul real pentru că suntem abia la începutul anului şcolar şi nu s-a încheiat primul semestru. Copilul a fost adus la noi de către poliţie şi urmează să-i facem toate evaluările necesare. Joi dimineaţă, a participat la prima şedinţă de consiliere psihologică”, a declarat Mircea Andrei, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Profesorii spun însă că băiatul nu are situaţii de corigenţă şi că este un copil liniştit. „Băiatul a fost internat în Centrul de primire minori, în regim de urgenţă. Vom ancheta cazul, vom vedea dacă există rude care să-l ia în plasament familial sau dacă mama este dispusă să se întoarcă acasă. În caz contrar îl vom da unui asistent maternal”, a mai precizat Mircea Andrei. 

ANCHETĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a deschis un dosar penal pentru sora şi tatăl copilului. „Profesorii au sesizat asistenţa socială din comună, iar dumnealor au sesizat poliţiştii de la postul Drăguţeşti. Poliţiştii au constatat că, în perioada 16-18 noiembrie, sora şi tatăl băiatului au exercitat acte de violenţă asupra copilului. Băiatul a fost dus la Medicina Legală unde i s-a eliberat certificat medical, dat fiind faptul că necesită îngrijiri medicale. Noi efectuăm cercetări într-un dosar penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.  

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: