Evaziune cu tabla de pe turla bisericii

Patru gorjeni au fost audiaţi miercuri într-un proces de evaziune fiscală aflat pe rolul Tribunalului Gorj, niciunul dintre ei neavând vreo declaraţie care să fie relevantă pentru „aflarea adevărului”. Aceștia au fost audiaţi anterior și la Poliţie sau Parchet, iar acum audierea lor la instanţă a devenit obligatorie.

Constantin Codreanu este acuzat că s-a folosit de niște facturi fiscale pentru a înregistra în contabilitatea firmei sale operaţiuni fictive în vederea diminuării impozitelor datorate statului. Firma acestuia, Rofraco SRL Hurezani, a executat cu ani în urmă lucrări de construcţie la o biserică din Bolboși. Anchetatorii susţin că în acte există mai multă tablă decât cea de pe turla locașului de cult și, de aici, evaziunea fiscală.

În dosar a fost audiat în trecut inclusiv fostul primar Viorel Croitoru, miercuri venind rândul celor două contabile de la Primăria Bolboși să spună ce știu despre modul în care s-a construit biserica din satul Valea. Una dintre ele, care, între timp, nu mai e contabilă, a menţionat că, deși e din satul respectiv, știe doar că biserica a fost construită în ultimii ani și că e nefuncţională încă, fără să poată da alte detalii. La fel de multe amănunte a povestit și cealaltă contabilă, dar și fostul diriginte de șantier de la începutul lucrărilor. Aceasta a menţionat că a fost prezentă doar la turnarea fundaţiei de la noua biserică, după care nu a mai trecut prin Bolboși, de episodul respectiv aducându-și aminte doar după ce a fost luată la întrebări de către poliţiști.

Cea mai scurtă declaraţie în faţa instanţei a avut-o însă Petre Ioviţa, patronul de la Armeanca, firma care a turnat fundaţia bisericii. Acesta a spus că nu îl cunoaște pe inculpat, că firma lui s-a retras de la lucrare după ce a văzut că nu există fonduri la bugetul primăriei pentru continuarea proiectului și… cam atât.

Pentru aceste „amănunte” fiecare martor a pierdut câteva ore pe holul instanţei, procesul urmând să continue cu audierea altor martori la viitorul termen. Și în acest timp, Constantin Codreanu spune că a terminat lucrările la biserică și nici cu bani nu s-a ales, ci doar cu un proces în care speră să își poată dovedi nevinovăţia.

Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: