Evaziune de 30.000 de lei la brutăria lui Călina

Patroana unei brutării din Târgu Cărbuneşti s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor i-au trecut pragul şi au constatat o evaziune de 30.000 de lei. Identitatea femeii nu a fost făcută publică, dar mediatizarea cazului respectiv are loc în contextul în care autorităţile tot anunţă campanii antievaziune, pentru a face rost de fonduri la bugetul de stat. „Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că persoana în cauză, în perioada aprilie-iunie 2010, nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile, veniturile realizate din activitatea de panificaţie, prejudiciul produs bugetului de stat fiind estimat în prezent la suma de 30.000 lei.

Urmează ca reprezentanţii Gărzii Financiare - Secţia Judeţeană Gorj să calculeze valoarea certă a prejudiciului cauzat”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică.

Poliţiştii spun doar că pe femeia anchetată o cheamă  „Ana C.”, consumatorii de pâine din Târgu Cărbuneşti ştiind că la ei în oraş există două brutării, una a fostului viceprimar Iuliu Călina şi alta a familiei Rebedea. Actualul viceprimar Ion Fugaru are şi el soţia administrator la o brutărie, dar la Bărbăteşti, Felicia Fugaru fiind implicată într-o anchetă pe care soţul său a caracterizat-o ca fiind una abuzivă. „Nu e brutăria soţiei mele dacă e vorba de o brutărie din Târgu Cărbuneşti, iar dacă iniţiala numelui este litera C eu cred că un singur răspuns poate fi. Dacă ancheta este tot ca la soţia mea mi-e clar ce fel de evaziune au descoperit poliţiştii şi acolo, dar nu comentez eu mai multe”, a menţionat Fugaru.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: