Evaziune din exploatarea cărbunelui

Un bucureştean care se sustrăgea urmăririi penale a fost reţinut de poliţiştii gorjeni. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi înşelăciune. Suspectul este administrator la două societăţi comerciale specializate în extragerea şi vânzarea de cărbune. Micro-carierele bucureşteanului îşi desfăşurau activitatea în zona Motru. Acesta a prejudiciat statul cu peste 4 miliarde şi jumătate de lei vechi.

Bucureşteanul are 43 de ani şi administrează două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi miniere. Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul că prin cele două micro cariere se excava şi se vindea cărbune, numai că veniturile înregistrate în perioada noiembrie 2009-aprilie 2010 nu erau înregistrate în evidenţele contabile. Administratorul a prejudiciat în felul acesta statul cu peste patru miliarde şi jumătate de lei vechi. Acesta se sustrăgea de la urmărirea penală şi a fost depistat de poliţiştii gorjeni în Prahova şi reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune. Afaceristul a fost prezentat vineri cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. „În data de 02.11.2012, învinuitul M. W., de 43 ani, din municipiul Bucureşti, a fost prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune, care a dispus arestarea acestuia pentru 29 zile, fiind reintrodus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Gorj”, se arată în comunicatul IPJ Gorj.

Bucureşteanul se consideră nevinovat. , Nu am nicio vină. Sunt nevinovat”, a declarat acesta. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au beneficiat de sprijinul colegilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: