Evaziune fiscală de 160.000 de lei

2 administratori ai unor societăţi comerciale din judeţul Gorj, sunt suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. / În aceste cazuri, prejudiciul cauzat prin neplata sumelor datorate bugetului de stat se ridică la aproximativ 160.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj îl suspectează pe administratorul unei societăţi comerciale din Tg. Jiu că a prejudiciat bugetul de stat, prin evaziune fiscală cu cereale.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că suspectul B.M ., în calitate de administrator, a efectuat în cursul anului 2010, operaţiuni comerciale cu cereale. Veniturile realizate din aceste activităţi comerciale nu au fost înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii.

Prejudiciul creat bugetului de stat a fost estimat la suma de 124.000 lei.

Într-un alt caz, ofiţerii de investigare a fraudelor îl suspectează pe administratorul unei societăţi comerciale din comuna Teleşti, că a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, achiziţii de servicii, majorându-şi în mod nejustificat cheltuielile în scopul diminuării impozitului pe profit (bazei impozabile).

În fapt, poliţiştii au stabilit că suspectul  B.C. a înregistrat în evidenţele contabile, facturi de prestări servicii emise de către o societate comercială din Rovinari, ce figura ca fiind radiată la Registrul Comerţului.

Prin aceste operaţiuni, suspectul a creat un prejudiciu bugetului general consolidat al statului, în sumă de aproximativ 36.000 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj continuă cercetările în aceste cauze pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a suspecţilor şi pentru recuperarea prejudiciului.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: