Evaziune fiscală de milioane cu deşeuri metalice

Firmele din Târgu Jiu continuă să înşele statul cu facturi fiscale. Peste 125 de facturi neînregistrate în evidenţele contabile au fost descoperite de comisarii Gărzii Financiare în urma unui control la o firmă din municipiu, Facturile în cauză au fost emise în perioada decembrie 2007-iunie 2010 şi se refereau la deşeuri metalice şi piese de schimb pentru utilaje şi maşini industriale, valoarea acestora fiind de  peste 4.000.000 lei. Prejudiciul adus bugetului de stat datorită veniturilor neînregistrate şi nedeclarate se ridică la 1.000.000 lei. Dosarul întocmit a fost înaintat sub formă de sesizare penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj pentru efectuarea unui control fiscal de fond. (A.A.)

Ştiri pe scurt:

Boabe de grâu vândute ilegal

Oamenii de afaceri refuză să intre în legalitate. Este şi cazul unui administrator de firmă din municipiu care în luna august a acestui an a emis o factură în valoare de aproape 400.000 lei către o firmă din Bihor pentru o cantitate de 500.000 de kilograme de boabe. În acest fel nu s-a declarat către buget TVA-ul în sumă de 75.000 lei şi nu a fost plătit impozit pe profit în valoare de 50.000 lei. Pentru stabilirea exactă a prejudiciilor cauzate, actul de control întocmit de comisarii Gărzii Financiare Gorj a fost înaintat organelor de cercetare penală. (A.A.)

Amenzi pe bandă la Târgul Auto

Târgul Auto a intrat în vizorul Gărzii Financiare Gorj, care a demarat la sesizarea cetăţenilor o acţiune de control. Drept urmare acţiunea s-a lăsat cu sancţiuni de 7.600 lei şi cu confiscări de mărfuri în valoare de 881 lei. Lipsa documentelor legale de provenienţă a mărfurilor comercializate, precum şi neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale i-a ars la buzunar pe opt agenţi economici. De asemenea, la doi agenţi care nu erau dotaţi cu aparate de marcat fiscale a fost dispusă sistarea activităţii până în momentul dotării şi utilizării acestor aparate. (A.A.)

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: