Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Evaziune fiscală la fabricile de pâine

În perioada 20-27 septembrie 2013, poliţiştii au continuat seria acţiunilor de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

            Astfel, la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au efectuat 191 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice, fiind verificate şi peste 120 de mijloace de transport.

          A fost constatată o infracţiune la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 35.000 lei.

            De asemenea au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în valoare totală de peste 38.000 lei.

         Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 1.600 lei.          

          Exemplificăm:

            Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj, în urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale situate în comuna Scoarţa, au constatat că administratorul societăţii, în perioada 01.01.2012 – 30.09.2013, nu a înregistrat în evidenţele contabile toate veniturile realizate din comercializarea pâinii şi produselor de panificaţie, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului, cu suma de 35.000 lei.

            Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: