Eventualele disponibilizări fac şi mai grea viaţa instituţiilor bugetare

Casa Judeţeană de Sănătate Gorj va fi extrem de afectată dacă printre cei 374 de salariaţi pe care Ministerul Sănătăţii vrea să îi dea afară se vor afla şi angajaţi ai acestei instituţii, conform directorului adjunct Cosma Dumitrescu. Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, unde, potrivit directorului Constantin Negrea, personalul este şi aşa insuficient. 

 Ministerul Sănătăţii vrea să desfiinţeze 374 de posturi din Sănătate. Vestea a picat ca un trăsnet asupra Casei de Sănătate Gorj unde directorul adjunct Cozma Dumitrescu nici nu vrea să audă de eventuale disponibilizări. ”Sper că nu va fi vorba de restructurări la nivel de Casă pentru că, numărul angajaţilor este la limită în Gorj, mai exact 66. Aceşti oameni sunt nevoiţi să facă şi ore suplimentare. Dacă vom fi anunţaţi să facem reduceri de personal, Casa de Sănătate Gorj va fi foarte afectată” susţine acesta.

Personal insuficient şi la APIA Gorj.

 Ministerul Agriculturii a anunţat că din 33 de agenţii câte funcţionează în prezent la nivel de ţară vor mai rămâne 13. Dacă se va întâmpla ca Agenţia de Plăţi şi Intervenţie Gorj sa fie pe lista instituţiilor care “vor dispărea din peisaj” se va şti abia miercuri.”La această dată nevoia imediată de personal este de 24 de salariaţi astfel încât o eventuală reducere mi-ar crea practic imposibilitatea de a-mi desfăşura activitatea” declară Constantin Negrea directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Gorj. 
 Mai mult, Constantin Negrea vrea să înfiinţeze începând cu întâi septembrie în localitatea Hurezani cel de-al şaselea centru local al Agenţiei, dar pentru acest lucru are nevoie însă de personal. “Cum să vorbim de reduceri de personal când numărul lor este mic in comparaţie cu numărul fermierilor. Spre exemplu pentru centrul de la Hurezani am nevoie de opt persoane, varianta cea mai optimă ar fi să aibă loc noi angajări” este de părere acesta.
 Guvernul a anunţat că este posibil ca în jur de 20.000 de bugetari să îşi piardă locul de muncă în perioada următoare. 
 


Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: