Ex-primarul Vâlcii, bolnav la Tribunalul Gorj

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Valentin Frâncu, fost senator liberal din județul vecin, a ajuns să își caute punerea în libertate pe la instanțele gorjene, după ce anul trecut a fost arestat preventiv și, mai apoi, condamnat la 4 ani de închisoare într-un dosar în care a primit o șpagă de 50.000 de lei. Politicianul susține acum că este bolnav și cere să fie lăsat în libertate fie și pentru o perioadă limitată de timp pentru a-și putea îngriji sănătatea, magistrații gorjeni neluând deocamdată vreo decizie în acest sens. Tribunalul Gorj a decis ieri doar ca, mai întâi, fostul edil să fie supus unor examene medicale și de abia după ce medicii vor depista vreo eventuală boală a acestuia să comunice instanței dacă Frâncu poate fi sau nu îngrijit în spitalele sistemului penitenciarelor românești.

„Dispune efectuarea unei expertize medico-legale cu următoarele obiective : - dacă petentul Frâncu Emilian Valentin, suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a ANP şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei - dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, urmând să aprecieze cu privire la perioada în care condamnatul poate fi tratat”, se arată în decizia instanței.

Frâncu s-a remarcat în județul vecin prin faptul că, în ianuarie 1990 a înființat primul săptămânal particular din România, ziarul „Reporter” deschizându-i acestuia calea în lumea presei. Ulterior, acesta a înființat mai multe studiouri de televiziune și posturi de radio la Râmnicu Vâlcea, Horezu, Drăgășani și Bălcești, o perioadă activând și în fosta Alianță Civică. În anul 2000 a intrat în politică, devenind consilier județean, iar mai apoi senator, el ajungând primar după ce fostul ocupant al funcției respective, Mircea Gutău, de la PDL, fusese și el prins și arestat pentru luare de mită.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: