Târgujian atacat de o haită de câini în parc

Un bărbat în vârstă de 35 de ani din municipiul Târgu-Jiu a ajuns la spital, ieri dimineaţă, după ce a fost atacat de o haită de câini maidanezi, chiar în Parcul Central. Acesta a fost salvat de un poliţist local, care se afla în zonă. Conducerea Edilitara, societatea care gestionează serviciul de ecarisaj, a demarat o anchetă internă, iar directorul Alexandru Zaharia spune că vor fi aplicate sancţiuni angajaţilor ce au scăpat situaţia de sub control. Unul dintre câinii atacatori avea crotaliu, cei de la Edilitara încercând să-i identifice stăpânul. Proprietarul animalului riscă amenzi.

Bărbatul se îndrepta spre serviciu, când a fost atacat şi muşcat în zona picioarelor de mai mulţi câine maidanezi, o haită de vreo 10 animale. Un poliţist local a îndepărtat câinii şi a sunat la numărul de urgenţă 112 solicitând o ambulanţă. „Undeva în apropiere de centrul Brâncuşi, mai mulţi câini, cam 10, au sărit să-l muşte, am intervenit, am îndepărtat câinii, i-am acordat primul ajutor şi am solicitat ambulanţa”, a declarat Daniel Untaru, poliţist local.  Medicii i-au acordat bărbatului primele îngrijiri medicale la faţa locului, apoi l-au transportat la spital. „La Unitatea de Primiri Urgenţe a fost adus un pacient de 35 de ani care susţine că a fost atacat de o haită de câini în parcul central, prezenta o plagă muşcată la nivelul gambei stângi”, a precizat Ramona Oprea, medic UPU.

Primăria Târgu Jiu a demarat o anchetă internă, iar directorul de la Edilitara spune că vor fi aplicate sancţiuni. „Ne asumăm responsabilitatea. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat, mai ales că evenimentul s-a petrecut în Parcul Central, o zonă permanent monitorizată. Am înţeles că starea victimei este stabilă, însă ne îngrijorează acest eveniment, mai ales că victima putea fi un copil sau o bătrână lipsită de apărare. Acest incident se va lăsa cu sancţiuni, avem un şef serviciu pe prindere şi cinci prinzători, pentru două schimburi şi week-end. Aceştia aveau sarcină să treacă în fiecare zi prin parcuri şi să monitorizeze anumite zone din oraş. Vrem să vedem dacă au trecut prin Parcul Central sau dacă n-au trecut”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara.

VICTIME

De la începutul anului şi până în prezent, la Spitalul Judeţean Târgu Jiu au ajuns aproximativ 350 de persoane muşcate de câinii maidanezi. Numărul victimelor  este însă mult mai mare, foarte multe cazuri nefiind raportate la unităţile sanitare.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: