Excluderea pandurilor, din cauza reclamaţiei lui Adrian Bogoi

Eliminată, joi după-amiaza, pe teren, prematur din Cupa României, Pandurii Târgu Jiu a fost exclusă din Liga 2, la scurt timp de la încheierea meciului pierdut. S-a ajuns în această situaţie din cauza cazului Adrian Bogoi, căruia Pandurii i-au eşalonat plăţile restante şi i-au plătit ulterior toată suma datorată.

Comisia de Recurs a federației a decis desființarea propriei decizii din 24.08.2020, nr. 32, respingerea recursului formulat de Pandurii ”împotriva Hotărârii nr. 17 din 17.08.2020, pronunțată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în contradictoriu cu FRF”, deci anularea certificării pentru Liga 2. Inițial, din cauza datoriilor, Comisia de Licențiere refuzase clubului Pandurii acordarea certificării pentru Liga 2, dar gruparea gorjeană a obținut dreptul de a evolua în noul sezon la Comisia de Recurs.

Ulterior deciziei de acordare a certificării, antrenorul din perioada octombrie 2017 – noiembrie 2019 al echipei Pandurii, Adrian Bogoi, a depus un memoriu la FRF, prin care susținea că oficialii clubului gorjean i-au falsificat semnătura pe documentul, denumit ”Tranzacție prin care fostul tehnician accepta să i se reeșaloneze datoriile, în valoare de aproximativ 80.000 lei, documetele fiind prezentate de Liga 2,ro.  În baza acestui document, Pandurii a reușit să obțină licența la Recurs și astfel Liga 2 a pornit la start cu 21 de echipe.

FRF a rejudecat însă dosarul și a decis să excludă Pandurii din campionat, decizia fiind definitivă și executorie pe plan intern dar putând fi atacată la TAS, în termen de 10 zile de la comunicare.

Cei de la Pandurii nu înțeleg decizia luată de FRF, invocând faptul că au efectuat între timp întreaga plată către fostul antrenor, care și-a și retras memoriul către FRF. ”Sunt șocat de decizie! Acum sunt pe drum, înspre Târgu Jiu. Vin de la București, unde am stat vreo patru ore la comisie. Noi ne angajasem să achităm unele datorii, implicit cea către fostul antrenor Adrian Bogoi, am efectuat și plata, dar ni s-a spus că este tardiv și că se suspendă decizia anterioară de acordare a licenței. Am înțeles că o problemă legată de grefă. Mă depășesc aceste probleme juridice. Avem posibilitatea să atacăm decizia FRF la TAS. Deja am vorbit cu avocatul să facă demersurile. Dar până se va pronunța Tribunalul de la Lausanne, nu mai suntem programați în campionat. Nu aș vrea să spun lucruri la cald, dar se pare că deranjăm și că se vrea desființarea acestui club”, a declarat, pentru Liga2.ro, directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu.

Astfel, meciul Pandurii – Farul Constanța, stabilit să se joace duminică, de la ora 11:00, nu va mai avea loc. Practic, gorjenii nu vor fi programați nici etapa viitoare, când ar fi trebuit să joace la CSM Reșița.

Galerie foto


Vizualizări: 2,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: