ACS Viitorul Târgu Jiu nu va juca meciul de la Bacău

Liga 2 a afectată grav de cazurile de COVID care se înmulţesc şi tot mai multe echipe anunţă focare. Cel puțin două meciuri nu se vor juca în etapa a 7-a a Ligii 2 a informat liga2.ro. Meciul de deschidere, programat vineri, la Timișoara, a fost amânat, iar dintre partidele stabilite pentru sâmbătă nu se joacă meciul de la  Bacău, dintre Aerostar şi Viitorul Târgu Jiu.

Din cauza focarelor de COVID de la echipele din Liga 2 două meciuri din etapa a 7-a s-au amânat. FRF anunţă că şi partida Pandurii – Farul nu se va desfășura, însă din alt motiv. Jocul SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda ar putea fi amânat și acesta, fiindcă ciucanii au cazuri pozitive și au făcut deja solicitare la FRF. În această situaţie Liga 2 pare decimată de infectări şi se dispută deja tot mai puţine meciuri în fiecare etapă.

Adversarul celor de la Viitorul Târgu Jiu din această etapă, Aerostar Bacău, are 12 jucători în izolare, dintre care trei sunt portari din acest motiv meciul fiind amânat

Aerostar Bacău a mai avut deja probleme cu noul coronavirus, echipa moldoveană neputând juca meciul de miercuri, din turul 3 al Cupei României, din această cauză. Dacă în competiția KO jocurile nu se amână și se pierd la ”masa verde”, lucru care îi va aduce eliminarea Aerostarului în fața celor de la CSM Ceahlăul, în schimb, partidele din campionat sunt reprogramate o dată.

Astfel, fiindcă Aerostar are șase cazuri pozitive de COVID-19 în urma testării efectuate marți, partida pe care ar fi trebuit să o joace sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Viitorul Târgu Jiu, a fost amânată pentru o dată ulterioară.

Chiar dacă testarea efectuată miercuri pentru alți 16 jucători din lot a adus rezultate negative, meciul cu Viitorul Pandurii nu a fost programat. Aerostar are, pe lângă cei șase infectați, alți șase jucători considerați contacți, deci și aceștia au fost obligați să intre în izolare pentru cel puțin 7 zile. Trupa băcăuană nu are niciun portar disponibil, fiindcă unul este pozitiv, iar ceilalți doi sunt considerați contacți. Peste 7 zile, cei șase jucători contacți vor fi retestați, iar dacă vor ieși negativi, atunci Aerostar va putea juca în etapa a a 8-a, în deplasarea de la CSM Slatina.

Și Viitorul Târgu Jiu are cazuri de COVID-19 în lot încă de săptămâna trecută dar în acest caz nu s-a apelat la izolarea celorlalţi jucători din lot care au fost cu siguranţă contacţi ai celor infectaţi. Mai ales că printre infectaţi se numără şi antrenorul cu portarii care a venit în contact cu toţi portarii din lot.

Vizualizări: 693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: