Violeta Alexandru anunță verificări la brutăria din Ditrău

Ministrul Muncii anunţă controale ale ITM la brutăria din Ditrău, la care au fost angajaţi cei doi cetăţeni din Sri Lanka, după ce foşti angajaţi au reclamat condiţiile de muncă. Localnicii i-au primit cu un val de respingere, iar la presiunea acestora patronul brutăriei a decis să renunțe la ei.

A urmat însă un val de simpatie la nivel național, românii fiind surprinși de valul de ură din localitatea cu etnici maghiari. 

”Imaginaţi-vă că, mergând să muncească într-o brutărie din Spania, Italia sau Germania, românilor care lucrează acolo localinicii le spun: «Refuzăm să mâncăm păine făcută de români». Cum ne-am fi simţit?”, a scris Violeta Alexandru pe pagina de socializare.

Violeta Alexandru le-a cerut scuze celor doi muncitori, respinşi de localnici: ”Le cer eu scuze acestor 2 oameni care au ajuns să fie ţinta unei asemenea uri. Oameni buni, 2 oameni au venit în România ... să câştige o pâine, cum se spune!”.

Omul de afaceri din Suceava Ştefan Mandachi anunţă că le oferă loc de muncă celor doi cetăţeni din Sri Lanka, goniţi de localnicii din Ditrău, şi crede că patronul brutăriei a fost laş că a renunţat la ei. Mandachi susţine că nu ar fi renunţat la muncitorii străini în semn de protest faţă de stat, care a alungat toţi cetăţenii peste graniţe. ”Ei să pună degetul pe hartă, avem locaţii în toată ţara, îi pun şef de producţie la panificaţie”, le-a transmis Mandachi celor doi muncitori.

Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: