Expertiză tehnică pentru podul de la Turcineşti. Ce soluţii au autorităţile!

Autorităţile judeţene caută soluţii pentru refacerea podului de la Turcineşti care a cedat duminică după-amiaza, de Paşti, iar traficul auto şi pietonal este în prezent interzis. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că a demarat deja procedurile pentru realizarea unei expertize tehnice, dar şi pentru alocarea fondurilor necesare refacerii podului.

Podul de la Turcineşti rămâne în continuare închis atât maşinilor, cât şi pietonilor. Autorităţile judeţene au declarat că podul reprezintă în continuare un pericol şi că se impune o expertiză tehnică. „În primul rând se va efectua o expertiză şi, în funcţie de ce va stabili expertul, vom vedea ce soluţii tehnice se impun în acest sens. Circulaţia rămâne în continuare închisă atât auto, cât şi pietonal, nu ne putem asuma niciun risc. Este vizibil, cel puţin un metru s-a lăsat podul de la Turcineşti”, a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj.

„Să găsim o variantă mai scurtă”

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, speră să atragă bani din fondul de rezervă al guvernului pentru refacerea podului. „Obligatoriu, de marţi am demarat procedurile în ceea ce priveşte alocarea fondurilor realizării expertizei şi a unui proiect tehnic astfel încât să reuşim să aducem bani din fondul de rezervă al guvernului, dacă nu din fonduri proprii. Obligatoriu, pentru că circulaţia trebuie redată cât mai rapid, atât pietonal, cât şi auto locuitorilor din Turcineşti şi Schela. E greu să spun acum un termen, dar în termenul cel mai scurt încercăm să redăm circulaţia pe acest tronson de pod. Vechimea, natura, sunt multe cauze, expertul o să ne spună exact ceea ce s-a întâmplat cu acea pilă care a cedat duminică după-amiaza. O să vedem după realizarea expertizei. Sunt mai multe variante, o variantă în care se lucrează doar la jumătate de pod, adică la cele două pile care au fost afectate, o altă variantă ar fi refacerea întregului pod. Sunt cele două variante oficiale de drum judeţean prin comuna Stăneşti şi oraşul Bumbeşti Jiu, încercăm să găsim şi o variantă mai scurtă”, a spus Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 3,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: