Expiră cupoanele pentru alimentele de la UE. Unde sunt ajutoarele?

Situaţie fără precedent în judeţul Gorj. Cupoanele distribuite de guvern în vederea ridicării alimentelor de la Uniunea Europeană expiră la sfârşitul acestei luni, iar autorităţile locale încă nu ştiu data la care vor ajunge produsele alimentare. Instituţia Prefectului spune că în prezent se desfăşoară licitaţii pentru achiziţionarea alimentelor. Primarii sunt foc şi pară pe autorităţile judeţene, care s-au dovedit incapabile anul acesta să gestioneze acest program european.

Beneficiarii produselor alimentare de la Uniunea Europeană spun că tichetele tipărite de guvern se apropie de perioada de expirare şi se tem că anul acesta nu vor primi niciun aliment. Valabilitatea cuponului este până la sfârşitul lunii decembrie, lucru confirmat de reprezentanţii Instituţiei Prefectului. Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat ieri că dacă se va întârzia, cel mai probabil vor fi tipărite alte cupoane. „Se finalizează licitaţiile pentru cei care vor furniza produsele către beneficiarii finali prin intermediul primăriilor, încă nu avem o dată certă, probabil este şi o anumită reţinere la nivelul ministerului până nu avem toate documentele semnate ca să evite contestaţiile. Noi sperăm ca în cursul acestei luni să înceapă distribuţia pe cupoane. Ele sunt valabile pentru ajutoarele anului 2014”, a declarat subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca.

Primarii sunt pregătiţi

Cei mai mulţi primari se declară nemulţumiţi de modul în care autorităţile judeţene au gestionat programul privind alimentele de la UE. Primarul comunei Licurici, Doru Drăgulescu, spune că voia să vadă mai multă implicare din partea Instituţiei Prefectului, cât şi Consiliului Judeţean Gorj. Drăgulescu a menţionat că el are totul pregătit pentru recepţionarea alimentelor. „Am transmis inclusiv comisia de recepţie a alimentelor, avem spaţii conforme de depozitare, însă aşteptăm de ceva timp o mişcare. Procedura s-a dovedit foarte greoaie anul acesta, atât Instituţia Prefectului cât şi Consiliul Judeţean trebuia să se implice mai mult. Vreau să vă spun că dacă nu se grăbesc puţin, comisia nu o să vină din vacanţă să recepţioneze alimentele şi ar trebui ca toate alimentele să fie aduse deodată şi în termen”, a declarat primarul Liviu Doru Drăgulescu. În judeţul Gorj au fost distribuite 47.217 cupoane individuale.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: