Profesoară rănită grav pe trecerea de pietoni

Veronica Iordache, în vârstă de 54 de ani, din Târgu Jiu, profesoară la Colegiu Tehnic din Mătăsari, a fost lovită de un autoturism chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.30, în apropierea Şcolii nr. 2 din localitate. Poliţia a fost anunţată chiar de şofer, un bărbat de 34 de ani din Dragoteşti. Femeia se află în stare gravă la un spital din Craiova.

Directorul Colegiului Tehnic Mătăsari, Ion Săceanu, spune că profesoara de discipline tehnice, Veronica Iordache, se îndrepta spre şcoală când a fost lovită de maşină. “Venind la serviciu cu microbuzul împreună cu celelalte cadre didactice, doamna profesoară a coborât la şcoală. A traversat strada şi a fost acroşată de un autoturism. A fost dusă la spital. Sperăm să se recupereze cât mai repede. Cred că de la Revoluţie este titulară aici la noi şi face naveta zi de zi la Târgu Jiu”, a spus Ion Săceanu, directorul Colegiului Tehnic Mătăsari.

Dat fiind faptul că starea femeii era destul de gravă a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată la Spitalul Clinic nr.1 din Craiova. „A fost adusă o pacientă, victimă a unui accident de circulaţie, a venit politraumatizată. A fost dusă la ecograf, tomograf. În urma investigaţiilor s-au constatat multiple fracturi de coaste, de bazin, leziuni hemoragice cerebrale şi la plămâni. Va fi transferată într-o clinică de chirurgie toracică specializată, a fost chemat elicopterul SMURD”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Şoferul neatent este cercetat acum de poliţişti, pe numele său fiind întocmit un dosar penal. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit că R.C.O., în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673A în comuna Mătăsari, a accidentat-o pe I.V.,de  54 ani, din municipiului Târgu Jiu, care traversa strada pe trecerea de pietoni. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, arată Inspectoratul de Poliţei Judeţean (IPJ) Gorj.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: