Exploziile de la spital, cât pe ce să închidă unitatea

Bilanţul activităţii lui Vasile Stănculete, după o jumătate de an de conducere a Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a scos la iveală problemele cu care s-a confruntat managerul interimar. Cea mai grea situaţie pe care a reuşit să o depăşească a fost cauzată de cele două explozii ale centralei termice. Deşi iniţial lucrurile păreau să fie sub control, au existat foarte multe presiuni pentru închiderea spitalului. Managerul nu s-a uitat la bani atunci când s-a pus problema reparării centralei, tocmai pentru a evita un scandal de proporţii naţionale.

Stănculete a dezvăluit, abia acum, faptul că au existat foarte multe presiuni pentru închiderea Spitalului Judeţean, deşi iniţial situaţia părea să fie sub control. “Poate dumneavoastră n-aţi ştiut, dar după cele două explozii ale centralei termice se punea problema închiderii spitalului. Au fost presiuni enorme în acest sens şi totuşi am trecut cu bine peste acest incident. Putea să fie un scandal de proporţii naţionale întrucât nu au fost menajaţi deloc. Scandalul nu a luat amploare deoarece ne-am mişcat foarte repede. În perioadele producerii exploziilor am reuşit să menţinem lucrurile la nivelul de plutire”, a declarat Vasile Stănculete în cadrul unei conferinţe de presă. Deşi s-a cheltuit peste un miliard de lei vechi pentru repararea centralei termice, conducerea spitalului spune că investiţia a meritat toţi bani. “Nimeni nu se poate plânge de faptul că nu a fost suficientă căldură în spital chiar şi în zilele cele mai friguroase. Cheltuiam oricât era nevoie pentru a evita închiderea spitalului”, a mai precizat Vasile Stănculete.   

Nu se tem de rezultatul expertizei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj nu a primit rezultatul expertizei demarate de institutul INSEMEX Petroşani, deşi au trecut circa două luni de la exploziile produse la centrala termică a Spitalului Judeţean Târgu Jiu. “Până în momentul de faţă nu am primit rezultatul expertizei. Sperăm ca INSEMEX Petroşani să ne trimită documentul cel mult în două săptămâni”, a declarat George Romanescu, inspector şef al ITM Gorj. Reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu spun că nu se tem de rezultatul expertizei. “Aşteptăm rezultatul cercetărilor şi apoi voi acţiona asupra celor vinovaţi. În orice caz nu este vorba despre oamenii noştri ci mai degrabă despre proiectant sau constructor. În mare parte, credem că nu este vorba despre o eroare umană. Mai mult ca sigur incidentul s-a produs din cauza uzurii morale a cazanului respectiv”, a precizat Vasile Stănculete.      

GRATUIT

Centrala termică a fost cedată, gratuit, spitalului de către Primăria Târgu Cărbuneşti în baza unui protocol încheiat cu Consiliul Judeţean. Aceasta a fost o centrală de cartier nefolosită niciodată de către primărie. Deşi valoarea acesteia depăşeşte 12 miliarde de lei vechi, centrala a explodat de două ori în aproape două săptămâni.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: