Externalizări pentru deblocarea posturilor Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean Târgu Jiu externalizează serviciul de hrană la aproape un an de la desfiinţarea spălătoriei. Imediat ce va fi desemnată o societate care să asigure mâncare bolnavilor, se vor demara procedurile şi pentru externalizarea serviciului de curăţenie. Managerul unităţii spitaliceşti spune că doar prin externalizări se pot diminua cheltuielile şi ca atare pot fi deblocate posturile.   

În vederea organizării licitaţiei s-a finalizat caietul de sarcini. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să asigure bolnavilor câte trei mese pe zi cu doar 5 lei, asta în condiţiile în care, în prezent, alocaţia de hrană este de aproximativ 7 lei/zi, iar externalizarea presupune reducerea cheltuielilor cu 15 %. Imediat după desemnarea firmei câştigătoare vor fi demarate procedurile pentru externalizarea serviciului de curăţenie. “Am finalizat caietul de sarcini pentru externalizarea serviciului de bucătărie. Urmează să demarăm procedurile şi pentru externalizarea serviciului de curăţenie. Cu câteva maşini performante se va putea face curăţenie pe holurile spitalului în doar 10 minute. Prin externalizări se diminuează cheltuielile de personal şi putem debloca posturile din spital. Angajările  sunt condiţionate de veniturile Spitalului Judeţean, iar cheltuielile cu personalul trebuie să nu depăşească 75%. Avem nevoie de personal, dar nu avem bani să plătim salariile”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Fără disponibilizări

Managerul Vasile Stănculete dă asigurări că nu vor fi efectuate disponibilizări odată cu externalizările celor două servicii. Firma care se va ocupa de pregătirea hranei bolnavilor va fi obligată să menţină locurile de muncă pentru personalul care lucrează, în prezent, la bucătărie. Aceeaşi condiţie va fi impusă şi în cazul unei viitoare externalizări a serviciului de curăţenie. În momentul de faţă, în cadrul serviciului de bucătărie lucrează 19 persoane, iar în cadrul serviciului de curăţenie aproximativ 100.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: