Extrădat din Italia pentru o tentativă de omor la Mătăsari

Un tânăr din Mătăsari a fost extrădat din Italia și adus la Gorj pentru a fi arestat preventiv după ce, la sfârșitul anului trecut, împreună cu alți doi amici de-ai săi a snopit în bătaie un localnic. Victima acestora era proprietarul unui autoturism pe care indivizii tocmai îl spărseseră pentru a fura din el, hoții fiind surprinși când încercau să plece cu „prada”. L-au luat la bătaie pe proprietar, iar omul s-a ales cu lovituri care s-au transformat în acuzații de tentativă de omor la adresa suspecților.

Cornel Agafiței, Adrian Nistor Cuțitar și Karoly Aldea au fost cei trei indivizi pentru care viața unui om nu a contat atunci când l-au luat la bătaie pe proprietarul mașinii, pe 6 decembrie anul trecut, chiar de Moș Nicolae, judecătorii Tribunalului Gorj dispunând arestarea preventivă doar a lui Agafiței. Decizia a fost contestată de procurori și, cu câteva zile înainte de Crăciun, Curtea de Apel Craiova a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Karoly, care însă era deja plecat din țară. Acum individul a fost reperat la mii de kilometri distanță, fiind încarcerat de carabinierii din Italia și expulzat în România.

Magistrații din Bănie au reconfirmat mandatul de arestare preventivă emis pe numele său și, ca urmare, suspectul a ajuns în spatele gratiilor, culmea, tocmai când prietenul său Cornel Agafiței a scăpat inclusiv de interdicția de a părăsi localitatea. Mandatul de arestare a lui Agafiței a mai fost prelungit odată în Ajun de Crăciun, după care arestul preventiv a fost înlocuit cu obligația de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Mătăsari, din martie suspectul redevenind o persoană liberă, așa cum probabil se va întâmpla și cu amicul său. Karoly Aldea este însă recidivist, în trecut el mai fiind condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, în 2012 fiind liberat condiționat. La un an și ceva de la punerea sa în libertate individul a fost la un pas de a lua însă viața unui om, viață care pentru el nu valora mai mult decât cele câteva lucruri furate de prin mașina celui care a fost la un pas de moarte.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: