Fabrică de brichetare a cărbunelui la Mina Lupoaia

Autorităţile locale din Cătunele îşi doresc ca sediul Minei Lupoaia din localitate să fie transformat într-o fabrică de brichetare a cărbunelui. Un proiect similar a fost înaintat de deputatul Camelia Khraibani la începutul verii pentru zona Motru. Edilul de la Cătunele, Florinel Ţuilă, spune că proiectul acela este doar unul politic şi că varianta optimă este ca această fabrică să fie înfiinţată acolo unde se extrage materia primă.

Primarul de la Cătunele, Florinel Ţuilă, spune că în momentul de faţă se caută soluţii pentru a da o utilitate clădirii în care îşi are sediul Mina Lupoaia. Clădirea ar rămâne în custodia primăriei din primăvara anului viitor. „Am speranţa că vor face ceva cu sediul de la Lupoaia, actualul sediu al subteranului, dar subteranul este în închidere şi sper să facă o mică investiţie acolo în zonă. Sper să nu închidă acel sediu, acum sunt doar până în 70 de oameni care sunt la închiderea subteranului. Cred că până în primăvară se va închide sediul de acolo. Oamenii nu rămân fără loc de muncă, unii se pensionează, iar alţii trec la carieră. Se caută soluţii, directorul Ciurel, cel al carierelor de la Lupoaia, am fost într-o vizită joia trecută, am discutat, clădirea este în stare de funcţionare, este utilizabilă cu toate serviciile. Toate sunt apte pentru a se face ceva acolo. Domnul Ciurel e interesat să rezolve cumva problema, să nu rămână aşa. Dacă rămâne fără oamenii de acolo va trebui să fie predată către primărie şi noi să-i asigurăm pază, va trebui să găsim un investitor, care nu prea vin. Speranţa este să rezolve tot SNLO-ul ceva”, a spus primarul de la Cătunele, Florinel Ţuilă.

Primarul Ţuilă spune că, în opinia sa, clădirea s-ar preta pentru o fabrică de brichetare. „S-ar putea preta la multe. După părerea mea, ar putea de exemplu acolo să se facă o ambalare, brichetare a cărbunelui pentru comercializare. Cum să se facă la Motru? Cărbunele e la Lupoaia sau Roşiuţa. De ce să-l transporţi, având la Lupoaia toate condiţiile posibile? Discuţiile cu proiectul acela au fost politice”, a mai spus primarul Ţuilă.

Khraibani nu are noutăţi

Deputatul PSD, Camelia Khraibani, cea care anunţa la începutul lunii iulie investitori străini pentru două proiecte la Motru, printre care şi unul care prevedea înfiinţarea unei fabrici de brichetare a cărbunelui, acum spune că nu poate oferi mai multe detalii, pentru că este confuză. „Fabrica de brichetare este deja în planul de achiziţii, domnul Ciurel poate da date exacte, asta este mult mai înaintată ca şi proiect. Pentru cealaltă încă mai au de pus la punct nişte detalii legate de Ministerul Energiei, de Guvern. Sper ca peste o săptămâna să pot da date noi, astăzi(n.r. 23 septembrie) sunt puţin confuză, împlinesc 52 de ani şi nu vă pot da niciun fel de date”, a spus deputatul Camelia Khraibani, căreia îi urăm „La mulţi ani!”. 

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: