Fabrica de brichete de la Motru, deschisă în martie

Fabrica de brichete a Complexului Energetic Oltenia va fi inaugurată în martie, anunţă societatea. Licitaţia pentru construirea liniei de brichetare a cărbunelui a fost atribuită firmei Adumit Company SRL, unde acţionari sunt Dumitru Ştefuţi şi Adrian Niculescu, persoane care se regăsesc şi în acţionariatul firmei fiului lui Laurenţiu Ciurel, Cătălin Ciurel. Adumit Company SRL este şi sponsor la Clubul Energia.

Fabrica de brichete ar putea funcţiona din martie şi va avea 10-15 angajaţi. „Contractul este semnat, iar în momentul de faţă se aşteaptă ca timpul să fie prielnic pentru a putea începe lucrările. În luna martie se va pune în funcţiune linia, aşadar anul acesta cu siguranţă se vor produce brichete la Lupoaia. În prima fază a proiectului se va începe cu un efectiv de 10-15 muncitori, iar în funcţie de comenzi se va suplimenta numărul de muncitori“, se arată într-o ştire din ziarul companiei.

Investiţia a fost anunţată de acum doi ani, dar era vorba să se facă de investitori din afara Gorjului. Până la urmă CE Oltenia a investit sute de mii de euro, aşa cum declara chiar directorul general Laurenţiu Ciurel în presă. Această fabrică de brichete va fi gestionată de o altă firmă ce va avea acţionar unic pe CE Oltenia.

Licitaţia, dată unui apropiat al directorului

Licitaţia pentru lucrările de construcţii clădiri industriale s-a ridicat la 2.541.425 de lei, fără TVA, şi a fost adjudecată de Adumit Company SRL. Pentru achiziţionarea liniei tehnologice de fabricare a brichetelor pe bază de lignit a fost alocată suma de 1,38 de milioane de lei. Potrivit unor surse din companie, contractul semnat cu Adumit Company SRL nu este conform caietului de sarcini, fiind modificat pentru adăugarea posibilităţii livrării unui avans.

Adumit Company SRL este o firmă la care sunt acţionari Dumitru Ştefuţi şi Adrian Niculescu. Dumitru Ştefuţi este acţionar şi la Stefi Company, o altă firmă care are contracte cu CE Oltenia. Pandurul a publicat acum câteva luni un articol în care arăta că aceştia, Niculescu şi Ştefuţi, sunt şi în acţionariatul firmei Katal Construct SRL, societatea lui Cătălin Ciurel, la care şi Laurenţiu Ciurel a fost director în 2010-2011.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: