Fabrica de gips carton de la Turceni, pusă în funcţiune anul viitor

Cea mai mare fabrică de gips carton din Europa va fi pusă în funcţiune anul viitor. Cel puţin asta susţin autorităţile locale din Turceni, acolo unde grupul Lafarge a finalizat deja prima etapă a construcţiei urmând ca din primăvară să dea drumul la producţie. Ideea este întărită şi de directorul Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, care spune că a început deja furnizarea materiei prime, circa 40 de tone de cenuşă zilnic.

Investiţia se anunţă a fi una măreaţă şi care va pune la bătaie câteva zeci de locuri de muncă. Potrivit primarului din Turceni, Ion Iordache, grupul Lafarge a finalizat prima fază a construcţiei, respectiv drumurile de acces şi platformele de depozitare urmând ca anul viitor să construiască halele de producţie. „Săptămâna trecută a fost prezent directorul grupului şi a anunţat că este cea mai mare fabrică de acest gen din Europa. Din primăvară am înţeles că urmează să construiască hala. Se mişcă destul de repede. Cred că locurile de muncă atunci se va şti ce şi cum, anul viitor”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Cenuşă de la grupurile 4 şi 5

Complexul Energetic Turceni a început deja livrarea materiei prime către noua fabrică, directorul unităţii, Octavian Graure, anunţând că livrează în jur de 40 de tone zilnic. „Noi avem două instalaţii gata, la blocul nr.4 şi 5. Avem un cântar special, ei intră acolo, încarcă şi pleacă cu cenuşa. Vin cam două camioane pe zi, un camion are cam 20 de tone. Avem contract pe patru ani iar de anul viitor cam 60% din ce vom produce noi merge către Lafarge”, a declarat Octavian Graure, directorul general al CE Turceni.

BENEFICII

Potrivit directorului CE Turceni, la nivelul companiei există de fapt două contracte încheiate cu Lafarge, unul pentru cenuşă şi altul pentru gips. „În momentul în care ei vor avea gata instalaţiile gata noi le vom livra cam trei sferturi gips şi un sfert cenuşă. Este vorba de două contracte foarte avantajoase pentru noi pentru că în felul acesta reuşim să valorificăm reziduurile iar în al doilea rând nu ne încărcăm noi spaţiile de depozitare”, a adăugat Octavian Graure.

PROIECT

Recent, grupul Lafarge a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj documentaţia privind obţinerea avizului de mediu pentru proiectul „Construire instalaţie de încărcare cenuşă în vagoane la CE Turceni”.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: