Face pușcărie pentru că și-a înjunghiat colegul!

Verdict de la primul termen în dosarul în care un muncitor ce lucra la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu a fost trimis în judecată și acuzat de tentativă de omor. La începutul lunii octombrie acesta a avut o ceartă cu unul dintre colegii săi, în timp ce erau „la plimbare” prin oraș, nu în timpul programului.

Cearta a degenerat, iar agresorul a scos un cuțit și și-a lovit colegul fără să îi pese că îl putea omorî. Acum bărbatul a revenit la sentimente mai bune și a recunoscut în fața instanței toate acuzațiile care îi sunt aduse, el ușurând astfel munca magistraților în pronunțarea unei sentințe. Patru ani au decis judecătorii Tribunalului Gorj că este pedeapsa Valentin Daniel Asavei, pedeapsă pe care acesta va trebui să o execute, chiar dacă sentința nu este deocamdată definitivă.

„Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului reținerea și arestul preventiv începând cu 03.10.2016 la zi. În baza art. 399 alin. 1 C.pr.pen. menține starea de arest preventiv a inculpatului. Ia act că persoana vătămată Baier Petru Ciprian nu se constituie parte civilă în cauză. (…) Obligă inculpatul la 422,38 lei despăgubiri civile cu dobânzile legale aferente până la data plății efective către partea civilă Spitalul Județean de urgență Tg-Jiu, reprezentând cheltuieli de spitalizare ocazionate de internarea persoanei vătămate Baier Petru Ciprian; - obligă inculpatul la 508,72 lei despăgubiri civile către partea civilă Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, reprezentând deplasarea ambulanței, transport și asistența medicală acordată persoanei vătămate”, au hotărât magistrații.  Judecătorii au mai dispus confiscarea unui cuțit cu lama de 20 centimetri folosit la săvârșirea infracțiunii, inculpatul fiind obligat și să suporte cheltuieli judiciare către statul român în cuantum de 250 de lei.

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: