Facturi mai mari la energie! CEO vinde cu 190 de lei MWh!

Complexul Energetic Oltenia (CEO) va vinde, din 2013, un MWh de energie la un preţ mai mare! Agenţia Naţională de Reglementare a Energiei (ANRE) a aprobat un preţ reglementat de 190 de lei. Preţul minim la care CEO va vinde energie este mai mare, faţă de cel practicat de Hidroelectrica sau Nuclearelectrica. Liderul de sindicat Marin Golea a declarat că cel care a făcut demersuri pentru creşterea preţului reglementat de vânzare este directorul pe energie Marian Motocu.

Preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ, a declarat joi că preţul reglementat la care Complexul Energetic Oltenia va fi de 190 lei, în urcare de la 172 lei pe MWh, la Nuclearelectrica a crescut de la 121 lei la 142 lei MWh, iar Hidroelectrica a obţinut o majorare de la 71 lei la 125 lei MWh,

Pe de altă parte, ANRE a anunţat majorarea preţului energiei electrice, de la 1 ianuarie. Majorarea va fi de 10% deoarece pe lângă creşterea de 6% determinată de costurile mai mari de producţie a energiei, pe factură va apărea şi ajutorul acordat de stat producătorilor de energie regenerabilă. Preţul mediu final al energiei electrice va fi de la 1 ianuarie de 175,5 lei pe MWh. (M.B.)

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: