Făina şi zahărul de la UE, pe stocurile primăriei Târgu Jiu

Doar 2.700 de persoane din cele 5.000 care beneficiază de ajutoare din partea Uniunii Europene s-au prezentat la sediul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Târgu Jiu pentru a-şi ridica făina şi zahărul venite de la europeni.

Persoanele care beneficiază de astfel de ajutoare sunt în special persoanele cu handicap, şomerii şi pensionarii cu pensie mai mică de 400 de ron. Chiar dacă această campanie a început cu ceva timp în urmă, reprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială susţin că foarte puţini dintre cei care beneficiază de aceste ajutoare au venit să le ridice. „Rugăm oamenii care au această ocazie să vină să-şi ridice făina şi zahărul de la cantina de ajutor social pentru că riscăm să rămânem cu ea şi ar fi păcat”, a declarat Lizica Pârvu, referent specialitate în cadrul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială. Fiecare persoană care beneficiază de acest drept poate să ridice 15 kg de făină şi 4 kg de zahăr asta în condiţiile în care au venit de la Uniunea Europeană 56 de tone de făină şi 12 tone de zahăr. Dintre cei care şi-au ridicat deja ajutoarele 1.000 sunt şomeri, 750 pensionari (în Gorj fiind 1.773 de pensionari), 450 de persoane cu handicap din cele 780 existente.

„Este foarte important să se prezinte cât mai repede pentru că 15 decembrie este ultima zi în care mai distribuim şi după cum vedeţi mai avem o grămadă aici”, a declarat Lizica Pârvu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: