Falimentul RAAN creşte pierderile CE Oltenia. Cât au ajuns!

Provizionarea creanţelor pe care Complexul Energetic Oltenia le avea asupra RAAN Dr. T. Severin şi Termo Craiova s-a dovedit o decizie inspirată a administraţiei, chiar dacă acestea s-au reflectat în pierderile de 895 de milioane de lei din 2015. Asta pentru că Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), aflată in insolvenţă din septembrie 2013, a intrat joi, 28 ianuarie 2016, în faliment, conform deciziei tribunalului Mehedinţi. „Este posibil ca, în data de 17 februarie 2016,  Curtea de Apel Craiova să declare faliment şi pentru SC TERMO Craiova SRL”, arată CE Oltenia într-un comunicat.

„Având în vedere că aceste societăţi erau în procedură de insolvenţă, CE Oltenia a constituit provizioane pentru risc de încasare, respectiv: pentru creanţa RAAN în valoare totală de 383 milioane lei, provizionul de risc constituit a fost de 345 milioane lei; pentru creanţa TERMO Craiova în valoare totală de 299 milioane lei, provizionul de risc constituit a fost de 269 milioane lei”, arată CE Oltenia. Prin intrarea in faliment a celor două societăţi, şansele CE Oltenia de a recupera aceste sume devin zero, menţionează sursa citată.

Comunicatul arată că trecerea de la insolvenţă la faliment a celor două companii va creşte de fapt pierderea din 2015. „Acest fapt va influenţa în mod negativ rezultatul estimat al anului 2015, astfel încât pierderea calculată va creste cu încă 68 milioane  lei”, anunţă CE Oltenia. Asta înseamnă că pierderile estimate pentru 2015 trec de 960 de milioane.

Vizualizări: 1,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: