Clasele de salarizare acordate de Ciurel, verificate de Pătraşcu

Noua şefă a Direcţiei de Resurse Umane din CE Oltenia va avea de muncă în perioada aceasta. Petra Patricia Pătraşcu va trebui să analizeze clasele de salarizare acordate de fostul manager al CE Oltenia la circa 2700 de salariaţi şi să stabilească dacă au fost acordate în baza criteriilor stabilite de companie. Directorul Laurenţiu Ciobotărică le-a transmis sindicaliştilor că va face lumină în acest caz printr-un comunicat, însă sindicaliştii sunt de părere că volumul de muncă este mare şi că nu situaţia nu va putea fi încheiată până la finele acestei luni, aşa cum fost angajamentul administraţiei.

La şedinţa dintre sindicate şi administraţia CE Oltenia din luna decembrie, directorul Laurențiu Ciobotărică le-a transmis liderilor sindicali că în jur de 40% dintre salariaţii care au beneficiat de clase de salarizare vor trebui să dea banii înapoi pentru că au primit clase de salarizare nemeritat. Situația exactă va fi stabilită însă de către noua directoare de la Resurse Umane, Petra Patricia Pătrașcu, care miercuri, 27 ianuarie, a luat parte la prima discuție dintre administraţie şi sindicate. "Legat de clasele de salarizare, a fost prezentă și actuala şefă de la Resurse Umane. Dânsul (n.red. Laurențiu Ciobotărică) a spus că ştie ce a declarat și că va face un comunicat către salariați și acest lucru se va rectifica, dar nu cred că acest lucru va fi posibil până la 31 ianuarie. Adică va explica ce trebuie făcut. Noi ne referim la acele clase luate pe şustache. Trebuie făcută o analiză de către actuala șefă de la Resurse Umane. În prezent au rămas actele adiționale făcute de Ciurel, semnate cu băieții veseli. Încă primesc bani în plus, dar se va găsi o soluție pentru a se rectifica. E imposibil să rezolve șefa de la Resurse Umane în câteva zile problema asta, care este destul de mare, gravă și amplă", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.
În luna noiembrie, mai mulți salariați ai CE Oltenia au făcut greva foamei, nemulțumiți fiind de faptul că administrația a dat clase de salarizare celor care nu meritau, pe criterii de apartenență sindicală sau politică.

Pârvulescu: Şefa de la Resurse Umane e ok
Sindicaliştii au spus și ce impresie le-a lăsat noua șefă de la Resurse Umane. "Mi s-a părut ok la prima discuție cu dumneaei. Rămâne de văzut în viitor ce programe va face și cum le va implementa. Dar eu am încredere întotdeauna în tineri. Bine, am avut și în politică și m-am înșelat cu tinerii care au fost în ultima perioadă, și vedeți ce au făcut din țara asta. Tinerii care sunt în unitățile economice ar trebui să se remarce prin ceva", a mai spus Pârvulescu.

Vizualizări: 8,969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: