Familia bebeluşului mort nu depune plângere

Durere fără margini pentru părinții băiețelului de nici o lună mort la începutul acestei săptămâni la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Aceștia spun că își doreau pruncul respectiv, moartea lui venind ca un trăsnet, oamenii spunând că nu au idee cine e de vină pentru ceea ce s-a întâmplat.

Conducerea unității sanitare a comunicat că medicii s-au ocupat cum trebuie de micuțul pacient și că acestora nu li se poate imputa decesul ceea ce face ca, în consecință, părinților să nu le mai rămână altceva de făcut decât să își îngroape copilul în durere, asta tocmai când se pregăteau să îl boteze.

Părinții lui Darius sunt la rândul lor minori și provin din Baia de Fier, fiind elevi la liceul de aici. Și tatăl și mama au avut sprijinul părinților lor în creșterea micuțului, bunicii fiind extrem de bucuroși că la nici 40 de ani ai lor vor avea un nepoțel. „Era foarte dorit de noi toți. Așa cum ne-am iubit fata așa am iubit și copilul. Voiam ca ei doi, părinții, să meargă la școală în continuare și făceam noi orice pentru ca ei să poată să nu ducă grija copilului. Numai că s-a întâmplat ce s-a întâmplat și nu ne mai putem bucura de el niciodată”, a spus, cu lacrimi în ochi, Viorica Topoloagă, bunica bebelușului mort.

Nimeni din familia micuțului nu i-a reclamat pe medici, oamenii fiind convinși că i dacă vor depune plângere nu se va întâmpla nimic, așa cum au fost deja alte situații similare. Ei spun doar că au simțit că cel mic nu a fost tratat suficient de bine pe motiv că ei nu au fost prea „atenți” cu cadrele medicale. În schimb, medicii se apără și spun că au făcut tot ceea ce a depins de ei pentru ca pacientul să fie bine. Ca argument, aceștia spun că micuțul pacient adus cu febră și stări de vomă la spital a luat în greutate după ce, anterior, cât a stat acasă, slăbise.

Până duminică noaptea evoluția lui părea a fi una bună, starea lui Darius înrăutățindu-se brusc în cursul nopții, decesul producându-se în câteva ore. Conducerea spitalului a explicat că intestinele micuțului nu au putut să preia toată cantitatea de lichide din corp și, asemenea unui furtun care se tot umflă când este blocat la un capăt, burta lui Darius a presat diafragma în sus, copilul intrând în stop cardio-respirator. Concluziile medico-legale stabilite ieri de medicii legiști îi disculpă pe angajații spitalului care s-au ocupat de îngrijirea băiatului, acum mai rămânând de văzut doar dacă polițiștii pot găsi vreo dovadă care să incrimineze personalul medical. Oamenii legii au deschis din oficiu o anchetă, chiar dacă părinții au spus că nu depun plângere, ei pregătindu-se acum pentru înmormântarea copilului, asta deși pentru sfârșitul săptămânii viitoare aveau programat botezul lui Darius.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: