Familia Fugaru, persecutată de poliţie la comanda lui Călinoiu!?

Zi grea pentru familia viceprimarului de la Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru. Soţia acestuia a fost fotografiată, amprentată, măsurată şi pusă să scrie o declaraţie, asemenea unui infractor periculos fără motiv. Poliţia Gorj şi-a adus aminte de un control făcut în trafic anul trecut, când şoferul brutăriei lui Fugaru nu a putut să justifice o cantitate de pâine. Ieri, a fost chemată la audieri, prin telefon, fiica viceprimarului, care nu are nicio legătură cu firma, motiv pentru care soţia a mers să vadă ce se întâmplă. De aici au început abuzurile. Fugaru a declarat că poliţiştii i-au transmis prin intermediul soţiei să apară mai rar la televizor. Acesta crede că totul se întâmplă după ce nu l-a „ascultat“ pe Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Fugaru susţine că poliţia îi terorizează familia, în urma unui dosar de evaziune fiscală. Soţia acestuia nu-şi revine după tratamentul primit la Poliţie, unde a fost audiată şi i s-au luat amprente fără să fi primit o citaţie privind acest dosar. Mai mult decât atât, cea care era invitată să ajungă la audieri era fata vicelui, dar pentru că se află la Bucureşti, la poliţie a mers mama ei pentru a le spune poliţiştilor că fata nu se află în localitate. Chiar şi fiica lui Fugaru a fost invitată la poliţie prin telefon, nu cu citaţie.

Viceprimarul susţine că pentru a terfeli imaginea familiei Fugaru, poliţiştii s-au agăţat de un dosar de evaziune fiscală în care nu s-a dispus începerea urmăririi penale. Prejudiciul estimat de comisarii Gărzii Financiare ar fi de peste 100 de milioane de lei vechi, prejudiciu survenit prin faptul că nu a fost înregistrată în evidenţele contabile o mare cantitate de pâine fabricată – peste 50.000 bucăţi de pâine şi 10.000 bucăţi de specialităţi de panificaţie, Fugaru având la Bărbăteşti o brutărie.

„Soţia mea a fost tratată ca ultimul infractor“

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, soţia lui Ion Fugaru a avut parte de o surpriză de proporţii. A fost oprită pentru audieri şi amprentări şi tratată ca ultimul infractor, după cum susţine soţul său. La finalul audierilor poliţiştii au sfătuit-o să îi spună soţului ei să nu mai facă scandal în presă. “Mi-a fost traumatizată familia de către poliţişti. Nu pot să înţeleg cum au amprentat-o şi audiat-o fără sa îi trimită ceva, un act acasă prin care să fie chemată. Ea s-a dus să le spună că fata nu este în localitate şi au luat-o pe ea la întrebări. Asta nu se poate numi decât intimidare. Dar nu vor scăpa de mine aşa uşor. Dacă au ceva cu mine să se lupte cu mine, nu cu familia mea, în special cu fata care are numai 24 de ani. I-au pătat imaginea, cum să o cheme la audieri pentru evaziune fiscală din moment ce ea nu are nicio legătură cu firma?“, a declarat Ion Fugaru.

„Este un dosar la comandă politică, mai rău ca pe vremea comuniştilor“

Şocul a fost atât de mare pentru Fugaru şi soţia sa, încât aceasta a ajuns la spital, iar viceprimarul nu s-a putut abţine să nu plângă în cadrul unei emisiuni difuzată ieri de Radio Infinit. Ion Fugaru este convins că soţia şi fiica lui sunt târâte în mocirlă la ordin politic, din cauza certurilor pe care le-a avut cu preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. “Sunt convins că acest dosar este sub comanda preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Din această cauză o să mai apară în presă un dosar, de data aceasta al meu şi al primarului Mazilu. Dar nu doresc la nimeni să treacă prin ce trec eu acum, în special familia mea. O să le explic situaţia şi sper să se liniştească. Astăzi o să vorbesc şi cu şeful poliţiei, cu domnul Caragea, să vedem cum explică dânsul această situaţie“, a mai spus Ion Fugaru.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: