Familie preistorică reunită la Muzeul Judeţean Gorj

David, bărbatul preistoric de la Muzeul Judeţean Gorj, şi-a regăsit familia. Este vorba de două personaje, copil şi femeie, care se adaugă bărbatului existent deja în peştera reconstituită în cadrul sălii de istorie şi arheologie a Muzeului Judeţean Gorj, intitulată ”Cadrul natural şi omul”. Familiei de manechini li se adaugă şi două tablouri care prezintă evoluţia omului, spun reprezentanţii instituţiei de cultură.

Conducerea Muzeului Judeţean Gorj a reconstituit în cadrul sălii de istorie şi arheologie o scenă din viaţa unei familii preistorice. Bărbatul, David, este înfăţişat la intrarea în peşteră, copilul, botezat deja de angajaţi cu numele de Ghiţă, se joacă în apropiere iar mama, Veta, îl supraveghează din priviri pe cel mic. ”Prin această măsură am căutat să reconstituim cât mai fidel atmosfera epocii preistorice. În scenă mai apar şi două tablouri care prezintă evoluţia omului. Familia preistorică împreună cu peştera vor constitui fără îndoială un punct de atracţie pentru vizitatorii muzeului, dar în special pentru copii”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Atât cele două personaje, cât şi tablourile au fost achiziţionate cu suma de 10.000 lei şi au fost realizate de către artistul plastic Emil Paşcalău, din Craiova. Manechinele au fost realizate din gips colorat, material folosit frecvent de artiştii plastici. Conducerea Muzeului Judeţean Gorj a anunţat că anul viitor va realiza alte două manechine, care vor fi amplasate în sala intitulată ”Habitat-trăire tehnică”. Din acest cadru preistoric nu va lipsi nici ursul Bruno, donat muzeului de către o asociaţie de vânătoare din Ilfov, în toamna anului trecut.

Conducerea Muzeului Judeţean de Istorie Târgu Jiu a precizat că an de an se aduc îmbunătăţiri expoziţiei de bază, însă tarifele au rămas aceleaşi. Preţul unui tichet pentru cei care doresc să vizite muzeul este de 1.5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi de 3 lei pentru adulţi.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: