Familiile handbalistelor din Ucraina, reîntregite la Târgu Jiu

Familiile celor două sportive din Ucraina care evoluează pentru echipa de handbal a CSM Târgu Jiu au ajuns în această săptămână în oraş. Anna Ivaneneko şi Ira Zinatulina au fost prezente vineri alături de familii la Centrul de colectare a donaţiilor pentru Ucraina de la stadion.

Cele două jucătoare de handbal care sunt legitimate la echipa  CSM Târgu Jiu pot fi mai liniştite acum, după ce familiile lor au ajuns la Târgu Jiu. Reprezentanţii clubului au rezolvat problema cazării familiilor celor două handbaliste şi s-au arătat disponibili să rezolve astfel de probleme şi pentru alte familii de refugiaţi.

Anna Ivanenko s-a aflat vineri, împreună cu mama și sora ei, printre voluntarii care lucrează la Centrul de colectare a donațiilor de la stadion şi au primit din partea acestora haine, încălțăminte, produse de îngrijire și produse alimentare, după cum a informat grupul public „Gorj pentru Ucraina”.

Şi cealaltă sportivă a clubului, ucraineanca Ira Zinatullina, a fost prezentă vineri în Centrul de colectare de la Stadionul Municipal. Fratele Irei este încă în Kiev și sportiva speră să fie împreună cât mai repede, dat fiind că o parte din familia ei e aici.

Voluntarii s-au bucurat de vizita celor două sportive, aceştia fiind motivaţi de astfel de întâlniri. „Ira ne-a inspirat cu forța și optimismul ei. Astfel de întâlniri îi ajută foarte mult și pe voluntarii care sunt de zile întregi la centrul de colectare. În aceste zile nu doar că strângem lucruri pentru cei din Ucraina, nu doar că provocăm localnicii să fie solidari unii cu alții, dar noi toți experimentăm emoții care constituie combustibil pentru viitoarele acțiuni ale organizațiilor nonprofit”, au precizat reprezentanţii acestui grup creat pentru a informa gorjenii asupra modului în care pot ajuta refugiaţii din Ucraina.

Grupul „Gorj pentru Ucraina” a informat că la Centrul de colectare de colectare pentru Ucraina se primesc în continuare alimente neperisabile, saltele şi pături, produse de igienă şi de îngrijire a copiilor, materiale sanitare şi medicamente.

Pe lângă spaţiul de colectare de la Stadionul Municipal din Târgu Jiu s-au mai deschis astfel de centre şi în Rovinari, Novaci, Motru, Polovragi şi Turceni.

Galerie foto


Vizualizări: 2,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: