Un câine-jandarm de la IJJ Gorj a ieșit la pensie

Un ciobănesc german care a participat la mai multe misiuni în cadrul Inspectoratului de Jandarmi din Gorj s-a pensionat după zece ani de activitate. Cel alături de care s-a antrenat va avea grijă de câine și de acum înainte. 

"Ne-am luat rămas bun de la Oloba – câinele de serviciu, ciobănesc german, de peste 10 ani, care a ieșit la pensie. Oloba a lucrat încă de la repartizarea ei în unitate, numai împreună cu conductorul câini serviciu - plutonier adjutant Ianoși Mihai din cadrul Detașamentului Mobil. Au urmat împreună cursurile Centrului Chinologic ,,dr. Aurel Greblea” Sibiu, fiind specializată în categoria patrulare-intervenție iar ulterior a fost evaluată periodic. 

A participat la numeroase misiuni specifice Jandarmeriei Române în județul Gorj, executând misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, de patrulare și însoțire la adunări publice, la competiții sportive, etc. 

Conductorul de serviciu, ne-a transmis că a fost o parteneră de încredere pe timpul misiunilor dar și atentă și afectuoasă, fiind astfel în centrul atenției copiilor la toate activitățile organizate în Piața Prefecturii sau în unitate.  

Aceasta și-a îndeplinit stagiul de serviciu, iar datorită vârstei i-a fost afectată starea de sănătate și nu a mai putut fi folosită în misiuni. A fost preluată astăzi de partenerul de misiuni, care se va preocupa de acum înainte de îngrijirea ei la domiciliul personal. 

Colegul nostru ne-a asigurat că nu este o despărțire, ci este o continuare a camaraderiei, acesteia fiindu-i asigurate toate condițiile pentru existență, pentru că este foarte atașată de el", au transmis jandarmii gorjeni. 

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: