Fanii Universității Craiova, evacuați şi reţinuţi în Polonia

Universitatea Craiova a dezamăgit în prima manșă a duelului din turul trei preliminar al Conference League. Jucătorii au evoluat sub orice critică și au pierdut, pe teren neutru, cu 1-0 în fața formației ucrainene Zorya Lugansk, care nu mai jucase un meci oficial de anul trecut.

Dacă pe teren alb-albaștrii au fost anihilați pe Arena Lublin, în tribunele stadionului din Polonia, galeria olteană a atras atenția din toate punctele de vedere. Câteva zeci de fani din Bănie au ajuns la Lublin pentru a-și reprezenta culorile, iar în repriza secundă aceștia au declanșat un veritabil show pirotehnic.

Sectorul ocupat de suporterii Științei a fost acoperit pur și simplu de fum, efectul torțelor, fumigenelor și petardelor fiind unul remarcabil, iar stewarzii au fost luaţi prin surprindere. Din păcate pentru ultraşii olteni, forțele de ordine nu au apreciat deloc coregrafia fanilor din Peluza Nord și i-au evacuat pe aceștia.

Măsura a fost temporară, galeria revenind în tribune pentru a urmări finalul partidei, dar câțiva dintre suporteri au fost reținuţi de trupele de poliție, care au apărut instantaneu la stadion și au luat măsuri. Câţiva dintre fani s-au ales cu amenzi și interdicții pe stadion, ei prelungindu-şi astfel vizita pe tărâm polonez. În semn de solidaritate cu suporterii Științei, o parte dintre fanii ucraineni, dar și câțiva dintre suporterii formației locale, Motor Lublin, prezenţi la meci, au scandat numele echipei craiovene, precum și lozinci împotriva forțelor de ordine.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: