Universitatea Craiova are mai multe soluţii pentru Liga 1

Universitatea Craiova are o propunere interesantă de încheiere a sezonului din Liga 1 în configuraţia actuală a clasamentului.Preşedintele Sorin Cârţu a făcut această propunere pentru cazul în care acest sezon al Ligii 1 nu se va mai relua. 

Universitatea Craiova cere schimbarea sistemului din Liga 1 având în vedere problemele actuale cauzate de  coronavirus.  Preşedintele Craiovei a înaintat o ipoteză interesantă în ceea ce priveşte formatul Ligii 1 şi cum să arate sezonul viitor  propunând o schimbare prematură a sistemului. "Poate până la urmă poţi nici să  nu dai titlul de campioană sau să nu retrogradeze nimeni, că şi-aşa voiam să schimbăm sistemul. Vorbesc serios despre această  situaţie. Poate ar trebui, într-un moment în care nu se mai poate relua să se  apeleze la această soluţie. Chiar e o idee, nu ştiu cum, că-l facem de 16-18 echipe, nu retrogradează nimeni, promoverază acele două echipe din divizia B. Sau promovează patru şi dai drumul la campionat de 18echipe la vară. În situaţia în care nu se mai joacă, poţi să  iei imaginea clasamentului de unde s-a întrerupt, că trebuie să ai o bază", a spus Cârţu.

Oltenii lansează şi o variantă surpriză pentru a decide campioana din Liga 1 și echipele calificate în Europa. „Se poate lua clasamentul final de la cel din sezonul regulat. E o idee, nu e una rea. Cei care sunt la conducere trebuie să ia decizii. Sigur că vor fi și nemulțumiri. Important e ce se decide și la UEFA, cum se vor pronunța cei de acolo”, a spus Sorin Cârțu, la Digi Sport.

Dacă s-ar aplica măsura, CFR ar fi campioana, Craiova ar fi vicecampioana, iar FC Botoșani ar închide podiumul. FCBS s-ar clasa pe locul patru, în timp ce Academica Clinceni și FC Voluntari ar retrograda în Liga 2. Poli Iași ar fi echipa ce ar disputa barajul de menținere în prima ligă.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: