Farul Constanţa, moral bun pentru meciul cu Pandurii

Pandurii Târgu Jiu se va deplasa vineri la Constanţa, echipa lui Adrian Bogoi întâlnind în etapa a 25-a SSC Farul Constanţa, echipa antrenată de unul dintre foştii tehnicieni pe care au antrenat Pandurii în Liga I, Petre Grigoraș. Meciul de la Constanţa este programat sâmbătă, cu începere de la ora 11:00.

Gorjenii au în faţă una dintre cele mai lungi deplasări în ziua protestului pentru autostrăzile din România, şi pentru că vor pleca la primele ore ale dimineţii, ora 15:00 îi va prinde chiar pe Autostrada Soarelui. Oficial, nu s-au decis încă dacă se vor opri pe autostradă, dar dacă va exista posibilitatea de a găsi un refugiu o vor face, ştiut fiind că pe autostradă nu se poate opri oriunde.

Adversarii din această etapă ai pandurilor, jucătorii de la Farul, vin după o victorie în deplasare, obţinută etapa trecută la Baloteşti, scor 1-0, şi vin şi după un program foarte dificil în debutul acestui an. Înfrângerile cu primele două clasate din Liga a doua, la momentul respectiv, 0-1 cu Academica Clinceni şi 1-2 cu Sportul Snagov, i-au lăsat pe constănţeni undeva în subsolul clasamentului, în zona retrogradării. Acum însă, după victoria cu CS Baloteşti, elevii lui Grigoraș au un moral mai bun şi speranţa că vor continua în acelaşi mod, mai ales că vor juca acasă.

Pandurii este una din echipele care se află la mijlocul clasamentului, dar având în vedere că diferenţa de puncte dintre cele două echipe nu e foarte mare, nici gorjenii nu au scăpat de grijile retrogradării. Scăpaţi însă de problemele medicale, care au afectat lotul în meciurile de debut din acest an, gorjenii vor încercă să furnizeze o surpriză la Constanţa, sau măcar un rezultat de egalitate, cum a fost cel de la Mioveni.

Farul s-a întărit în perioada de iarnă, iar unul dintre cei 16 jucători transferaţi, Paul Antoche, e încrezător că împotriva celor de la Pandurii se va reuşi obţinerea primei victorii pe teren propriu din 2019. "Sunt sigur că ne va aştepta un meci greu. Eu, personal, am văzut Pandurii în primul meci, cu Petrolul. I-am văzut la televizor. Sunt o echipă tânără, dar au în componenţă nişte jucători care vor să demonstreze că merită să ajungă mai sus sau să rămână în Liga a doua şi de la vară. Noi suntem pregătiţi, ne-am pregătit foarte bine, ştim ce ne va aştepta, jucăm acasă, trebuie să arătăm lucrul ăsta pe teren şi sunt sigur că vom obţine prima victorie acasă, în faţa propriilor suporteri", a spus Antoche înaintea jocului cu Pandurii. 

Pentru Antoche, meciul cu Pandurii ar putea fi primul jucat în tricoul Farului pe teren propriu pentru că a fost utilizat de antrenorul Petre Grigoraş doar în cele două partide din deplasare, cu Clinceni şi Baloteşti.

Înaintea jocului programat să înceapă sâmbătă, la ora 11:00, gorjenii au şase puncte avans faţă de Farul, astfel că pentru cele două echipe urmează un nou meci extrem de important în încercarea de a se menţine în Liga a doua şi în sezonul următor.  SSC Farul se află pe locul 17, retrogradabil, cu 23 de puncte, înaintea acestui meci, în timp ce Pandurii e pe 10, cu 29 de puncte. Meciul tur dintre cele două echipe, disputat la Târgu Jiu, s-a încheiat cu scorul de 5-3 pentru Pandurii.

Vizualizări: 453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: