FC Timişoara nu a primit licenţa pentru Liga I

Campionatul Ligii I se apropie de final, dar lupta pentru un loc de prima ligă va continua din câte se pare şi după disputarea ultimei etape. Încă mai sunt echipa care susţin dosarele de licenţiere pentru prima ligă, o mare parte trecând însă de emoţiile acestui procedeu devenit din ce în ce mai drastic în ceea ce priveşte respectarea criteriilor prevăzute de manualul de licenţiere. Până acum singura formaţie care nu a primit licenţa este adversara de azi a Pandurilor, FC Timişoara.

De nelicenţierea uneia dintre formaţiile din Liga I ar profita cu siguranţă una dintre formaţiile aflate la subsolul clasamentului, cel mai probabil ocupanta locului 15 în cazul existenţei unui singur dosar de licenţiere respins. Echipele clasate sub linie s-ar putea salva in-extremis pe criterii administrative, aşa cum au mai existat cazuri în anii trecuţi, singura condiţie fiind ca până la data de 31 mai, data limită indicată de UEFA pentru încheierea procedurii de licenţiere, să existe cel puţin un club care să pice acest examen. Vineri existau două mari semne de întrebare pentru FC Timişoara şi Universitatea Craiova, formaţia olteană fiind anunţată că a primit licenţa.

Timişoara are termen până pe 25 mai

Principala problemă a celor de la FC Timişoara ar fi o datorie încă neachitată către "U" Cluj de pe urma transferului lui Goga. Restanţa ar fi de circa 225.000 de euro, scadentă încă din luna martie. "Am comis anul trecut greşeala de a-l păsui pe Iancu la aceste plăţi, tot în perioada de acordare a licenţelor. Am făcut însă un calcul eronat la capitolul onoare: a uitat să mai vireze banii!", a confirmat litigiul Florian Walter, patronul  celor de la Cluj. În schimb, preşedintele lui Poli, Gheorghe Chivorchian, susţine că la mijloc sunt numai 100.000 de euro, iar plata nu s-a făcut încă deoarece s-a aşteptat un verdict final la judecata federală, pe nişte chestiuni tehnice.  Clubul de pe Bega a fost înştiinţat deja că dosarul de licenţiere pentru sezonul 2010-2011 este incomplet din cauza unor litigii financiare. În caz că nu vor remedia această problemă până pe 25 mai, bănăţenii vor fi retrogradaţi şi excluşi din cupele europene.

Cele mai mari datorii le-a avut Craiova

În ceea ce priveşte Craiova problema s-a rezolvat vineri în mod miraculos, deşi oltenii aveau cele mai mari datorii. Datoriile către stat, jucători, antrenori şi parteneri comerciali depăşeau trei milioane de euro, fapt ce i-a pus pe olteni în postura clubului cu cea mai delicată situaţie financiară pentru sezonul următor. Surse autorizate afirmă că Ştiinţa are datorii enorme acumulate. Cele mai stringente restanţe sunt către bugetul de stat, reprezentând taxe şi impozite, peste două milioane de euro, către propriii jucători, neplătiţi de două luni sau mai mult, aproximativ 400 000 de euro, către foştii antrenori, Nicolo Napoli, Ştefan Crişan şi Mark Wotte, 300 000 de euro şi către diverse firme, precum Joma, care a cerut şi falimentul clubului, circa 350 000 de euro. 

FC Dinamo a primit din partea Federaţiei Române de Fotbal licenţa pentru sezonul 2010-2011 al Ligii I, după a depus vineri ultimele acte la dosar, a declarat directorul economic al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare, Marian Albu.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: