Când vor ajunge noile troleibuze la Târgu Jiu

Cetățenii din Târgu Jiu vor trebui să mai circule pentru o vreme cu mijloacele de transport existente în parcul auto al operatorului Transloc. Cele 20 de noi troleibuze, achiziționate din fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării, nu au fost prinse în primele patru loturi de mijloace de transport noi pe care ministerul le-a scos la licitație.

Primarul Marcel Romanescu s-a arătat optimist și crede că cel puțin o parte din noile mijloace de transport în comun alocate municipiului vor fi scoase pe stradă anul acesta. ”Sunt trei tipuri de licitații. O dată sunt pentru tramvaie, mai este un lot de autobuze electrice și un lot de trolee. Au scos în prima fază tramvaie și autobuze, noi suntem pe cel de-al treilea lot, de trolee. Suntem 26 de localități și cred că troleele au stabilit să le scoată puțin mai târziu pentru că sunt doar 40 de unități, suntem doar noi și Ploiești, cu câte 20 de unități”, a declarat edilul de la Târgu Jiu.

Șoferii Transloc spun că noile mijloace de transport în comun trebuie aduse cât mai repede. ”În acest context, situația e mai gravă decât pare. Alaltăieri am mai tras un autobuz pe linia de casare, avea șasiul putred”, a spus Vasile Brânzan, șofer Transloc.

Noile troleibuze sunt autonome, se încarcă în rețea și pot să se deplaseze 50 de km fără să fie racordate la o sursă de energie. Pe lângă cele 20, municipalitatea a făcut demersuri pentru a achiziționa încă 15 troleibuze. ”S-a depus proiectul și urmează toată procedura. La acesta se mai întârzie procedura. Să sperăm că semnăm contractul pe la jumătatea anului 2019 și, ulterior, va intra în procedură de licitație”, mai spus primarul Marcel Romanescu.

Cele 15 troleibuze sunt prinse într-un proiect de 24 de milioane de euro, depus în cadrul Programului Operațional Regional, care prevede și alte investiții.

Vizualizări: 2,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: