Fermă piscicolă de sute de mii de euro la Peştişani

Obştea Peştişani va demara în cel mult o lună o nouă afacere, de data aceasta nu cu lemn, ci cu păstrăvi. Vorbim de o fermă piscicolă ce va produce anual 80 de tone de păstrăv şi de o investiţie de aproape 200 de mii de euro. Banii reprezintă fondurile proprii ale Obştii Peştişani, al cărei preşedinte, Ion Poenaru, spune că va avea piaţă de desfacere doar în România, având în vedere că e criză de păstrăv pe piaţa românească.

Ferma piscicolă va fi construită pe vechea locaţie a unei staţii de sortare ce aparţine Hidroconstrucţia. Potrivit preşedintelui Obştii Peştişani, Ion Poenaru, proiectul a fost realizat de o firmă de specialitate din Bucureşti. „Noi o să facem inclusiv incubaţia la noi. Proiectul nu ne dă voie să populăm decât păstrăv indigen. În principiu o să fie 40 de tone pe un ciclu de producţie, urmând să avem două cicluri pe an”, a declarat Ion Poenaru, preşedintele Obştii Peştişani.

15 lei kilogramul de păstrăv

Pentru a-şi putea vinde marfa cât mai repede, obştea Peştişani a decis să mai lase la preţ, aşadar kilogramul de păstrăv ar putea ajunge la 15,16 lei. „Preţul o să fie cu mult sub preţul pieţei, undeva la 15,16 lei pe kilogram. Sperăm noi ca în cel mult două săptămâni să abţinem avizul de mediu”, a adăugat Ion Poenaru. Deloc de neglijat este valoarea acestei investiţii, aproape 200.000 de euro, fondurile proprii ale obştii Peştişani.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: