Fermele de bovine, verificate de APIA

Inspectorii de control din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj au demarat controalele în teren la cererile primite pentru acordarea subvenţiei la bovinele din zonele defavorizate ale judeţului. În această perioadă, inspectorii verifică crotaliile animalelor, paşapoartele, înscrisurile din registrul de mişcare a animalelor, inventariind întreaga exploataţie a agricultorului.

Peste 200 dintre exploataţiile crescătorilor de vaci de lapte din zonele defavorizate sunt verificate în această perioadă de către inspectorii din cadrul APIA Gorj. Pe lângă animalul propriu zis, fermierii care au cerut subvenţie pentru vaca defavorizată (vaca din zona de munte), trebuie să aibă paşaportul în original al animalului, crotalii originale în ambele urechi ale bovinelor, precum şi registrul fermierului. Reprezentanţii APIA Gorj spun că dacă un animal este găsit fără crotalii, acesta este considerat animal negăsit. Neregulile constatate la faţa locului duc la sancţiuni anuale, chiar excludere de la plată. În cazul constatării a patru abateri, sancţiunile sunt multianuale. Potrivit directorului Constantin Negrea şi în acest an, la nivelul judeţului Gorj, vor exista fermieri sancţionaţi din cauză că o parte dintre efectivele pentru care s-a solicitat subvenţie nu au fost găsite în exploataţie. „Avem aproximativ 200 de fermieri eşantionaţi. Sperăm ca până la sfârşitul lunii ianuarie să finalizăm controalele. Cu siguranţă, vor exista şi situaţii în care fermierii vor fi penalizaţi întrucât unii dintre ei ignoră faptul că efectivul de vaci pentru care se solicită sprijinul anual trebuie menţinut în exploataţie pe o perioadă de şase luni de la data limită de depunere a cererilor”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj. 

BENEFICIARI

Beneficiarii schemei de plată sunt producătorii agricoli care deţin un efectiv cuprins între 2 şi 15 vaci de lapte, sunt înregistraţi în sistemul de administrare al cotelor de lapte, cu cotă pentru livrări şi / sau vânzări directe şi care au sediul într-o zonă defavorizată ( Novaci, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Polovragi, Bumbeşti-Jiu, Peştişani, Runcu, Schela, Stăneşti, Tismana, Padeş, Bolboşi, Borăscu, Ciuperceni, Negomir).

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: